Arvio
Heinäkuun alkuun suosittelen rustiikkista punaviiniä Ranskasta. Siinä on rehellisen rustiikkinen, kypsän marjainen, hennon nahkainen ja paahteinen, yrttinenkin tuoksu. Keskitäyteläisen marjainen maku toistaa myös muut tuoksun vivahteet. Nuorekasta viiniä napakoittavat eloisa hapokkuus ja mausteisuus. Luonteeltaan viini on suorapiirteinen ja kokonaisuus jättää hieman suuta supistavan, hapankirsikkaisen jälkivaikutelman.
Grillattu Halloumi antaa kruunun couscoussalaatille
Rustiikkisen La Ciboise -punaviinin seuraksi suosittelen samanhenkistä, konstailematonta salaattia.
Valmista couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Mehevöitä sitä aurinkokuivattujen tomaattien öljyllä.
Hienonna salottisipulia – ja halutessasi valkosipulia – ja lisää couscousin joukkoon. Leikkaa aurinkokuivattuja tomaatteja, punaista paprikaa, tuoretta kurkkua ja hieman varsiselleriä. Nostele salaattiin. Lisää joukkoon vielä kuutioitua salamia tai chorizoa, mustia oliiveja, tuoreita herneitä, keitettyjä kikherneitä, maissinjyviä ja loppusilaukseksi runsaasti hienonnettua lehtipersiljaa ja hieman korianteria. Purista joukkoon myös sitruunamehua. Sekoita hyvin. Anna maustua muutaman tunnin ajan.
Leikkaa halloumijuustosta reiluja viipaleita ja grillaa niihin kauniit raidat.
Revi syvälle lautaselle esimerkiksi romaine- tai jääsalaatin lehtiä. Lusikoi päälle couscoussalaattia ja viimeistele annos grillatuilla halloumiviipaleilla.
Nauti grillissä paahdetun maalaisleipäviipaleen ja Ciboisen kera.