Rapea chorizo viimeistelee mehevän lohen kanssa tarjottavan risoton
Vuoden vastaanottamiseen liittyy kaikennäköistä ja -makuista tarjottavaa. Kuplajuoma on tällöin ruoan kannalta oivallisin valinta. Tämänkertainen suositukseni tälle samppanjalle voisi olla vaikkapa täyteläinen, paistettu lohiannos.
Valmista kalalle lisäkkeeksi runsasmakuinen risotto. Kuullota hienonnettua salottisipulia ja risottoriisiä tilkassa öljyä. Lisää kanalientä joukkoon vähitellen, koko ajan sekoittaen. Lisää nestettä vain sen verran että riisi juuri ja juuri peittyy. Sekoita, kunnes neste on taas imeytynyt. Toista tätä vaihetta, kunnes riisi on ”al dente” –kypsää. Raasta lopuksi joukkoon parmesaania ja sitruunankuorta. Tarkista maku. Lisää risoton pintaan loppuvaiheessa reilusti pieneksi kuutioitua, rapeaksi kuivalla pannulla tai uunivastusten alla paistettua chorizo-makkaraa. Tarjoa hieman punertavaksi jätetyn, paistetun lohiviipaleen ja herkullisen La Chouette de Campillonin samppanjan kera.