Arvio
Tämän viikon vinkiksi olen valinnut herkullisen makean viinin legendaariselta tuottajalta Itävallasta. Avoimen aromikkaassa viinissä on erittäin intensiivinen tuoksu. Siinä on kuivattua aprikoosia, hunajaa, kukkaisuutta ja tuntuvaa makeaa mausteisuutta. Täyteläisen hedelmäinen, makean intensiivinen maku seuraa tuoksun aromeja. Siinä on lisäksi karvasmantelia ja hillottua ananasta. Suuntäyttävä viini saa ryhtiä eloisasta, sitrusmaisesta hapokkuudesta joka kantaa viiniä pitkään jälkivaikutelmaan.
Viinin seuraksi
Tämän viinin seurassa maistuu yksinkertainen herkku, perinteinen Ahvenanmaan pannukakku. Tavallisesta pannukakusta sen erottaa se, että siinä käytetään manna- tai riisipuuroa. Keitä löysähköä mannapuuroa noin 1,5 litraa. Lisää jäähtyneeseen puuroon noin 2 dl vehnäjauhoa, 4 kananmunaa, vajaa desi sokeria, sekä ripaus suolaa, kardemummaa ja vaniljasokeria. Halutessasi voit lisätä taikinaan vielä rusinoita ja vaikkapa kanelia. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Lisää taikinan päälle pellille vielä hieman sulatettua voita. Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin puolisen tuntia. Halutessasi voit kypsentää pannukakun hieman pienemmässä lasivuoassa. Näin saat paksumman pannarin. Tarjoile raparperisoseen tai hillotun raparperin ja intensiivisen Kracherin viinin kera.