Kermainen keitto saa seurakseen pikkelöidyt ja savustetut kukkakaalinuput
Vaikka tämä viini on hyvin monikäyttöinen kala-, äyriäis- ja vaikkapa salaattiviini, suosittelen kuitenkin tällä kertaa valmistamaan sille täyteläisen samettista ja mehevää kermaista kukkakaalikeittoa. Aloita valmistaminen keiton lisukkeista.
Valmista pikkelöintiliemi vedestä, etikasta, suolasta ja sokerista. Kiehauta ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Irrota hyvin pieniä kukkakaalinuppuja kulhoon ja kaada pikkelöintiliemi päälle. Anna ”marinoitua”. Toiseksi lisukkeeksi voit valmistaa pieniä savustettuja kukkakaalinuppuja. Ne voit valmistaa vaikkapa savustuspussissa. Mausta pienet kukkakaalinuput savustamisen jälkeen suolalla.
Itse keittoa varten irrota kukkakaalinuppuja ja leikkaa keskiosa pienemmiksi paloiksi. Kuori ja paloittele myös sipulia. Kuumenna kattilassa reilu nokare voita ja kuullottele pilkkomasi tuotteet, kunnes ne hieman pehmenevät. Mausta suolalla ja lorauta joukkoon hieman valkoviiniä. Lisää punaista maitoa ja hauduttele hiljalleen kypsäksi. Soseuta blenderillä tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää joukkoon kermaa saadaksesi keittoon haluamasi paksuuden. Tarkista maku.
Nostele keittoa lautaselle ja lisää pinnalle pikkelöityjä, savustettuja kukkakaalinuppuja ja esimerkiksi hienonnettua lehtipersiljaa. Tarjoa samettisen mehevä keitto maukkaan rieslingin kera.