viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Intensiivistä aromikkuutta Madeiran saarelta

36 / 2018 Antti Rinta-Huumo

Väkevä viini Portugali

Yksinkertaisen hyvää Vahteran suklaakakkua makean madeiran seuraksi

Ainekset

Pohja

4 kananmunaa
1 dl sokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta

Täyte

3 dl kuohukermaa
1 dl hunajaa
1,5 dl kaakaojauhetta
1 dl aprikoosihilloa

Kuorrutus

150 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa

Valmistusohje

Pohja

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kaakao- ja leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos siivilän läpi munavaahtoon. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun täytekakkuvuokaan ja paista kypsäksi 180 C uunissa.

Täyte

Mittaa kulhoon kerma, hunaja ja kaakaojauhe. Sekoita sähkövatkaimella varovasti kiinteäksi kreemiksi. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen kerrokseen, sivele aprikoosihilloa välipohjiin ja täytä välit tällä kaakaokreemillä. Tasoita reunat.

Kuorrutus

Kiehauta kerma, lisää suklaa ja sekoita tasaiseksi. Kun seos jäähtyy, kaada se kakun päälle ja levitä lastalla reunoihin. Anna jäähtyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Älä koskaan lisää suklaakuorrutukseen vettä, sillä se kovettaa suklaan rasvan. Silloin kuori menee helposti rikki, kun leikkaat kakkua.

Jos kuorrutusta jää, vatkaa se monitoimikoneessa kuohkeaksi tryffelimassaksi. Massasta voit pursottaa vaikka ruusukkeita kahvipöydän herkkupaloiksi.

Edellisen viikon viinivinkki

Mehevä punaviini Argentiinasta hiilillä grillatulle ulkofileelle

Domaine Bousquet Reserve Organic Malbec 2015

Punaviini Mendoza
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä