Arvio
Tälle viikolle olen valinnut aromikkaan mausteisen valkoviinin Espanjan Kataloniasta. Viinissä on avoin, kukkaisen rusinainen tuoksu, jossa on reilusti mausteisuutta ja sitrushedelmien piirteitä. Positiivisessa mielessä voisi sanoa että hennosti hunajainenkin tuoksu on varsin simamainen. Tuoksua seuraa lähes kuiva, aromeiltaan tuoksua myötäilevä maku. Viiniä ryhdittää tuntuva hapokkuus, joten kokonaisuus on lievästä makeudesta huolimatta hyvin ryhdikäs. Tasapainoinen viini jättää sitrusmaisen, makean mausteisen jälkivaikutelman.
Viinin seuraksi
Aromaattisen mausteinen viini sopii oivallisesti vaikkapa itämaisittain valmistetun, mausteisen ruoan kanssa. Voit kokeilla sitä myös grillatun vaalean lihan kanssa. Valmista seuralaiseksi vaikkapa täytettyä, grillattua broilerin rintafileetä. Leikkaa fileen kylkeen ”tasku”. Hienonna täytettä varten tuoretta inkivääriä ja salottisipulia. Kuumenna paistinpannu ja freesaa inkivääri ja sipuli pienessä määrässä voita. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Täytä fileiden taskut ja sulje ne hammastikuilla. Grillaa fileet kypsäksi ja tarjoile basmatiriisin, sekä kylmän, hunajalla, suolalla ja pippurilla maustetun kermaviilikastikkeen kera.