Suuntäyttävä keitto viimeistellään rapean suolaisella salamilla
Syysiltojen viiletessä, suosittelen valmistamaan tämänviikkoisen viinin seuraan täyteläistä kurpitsakeittoa salamimakkaralla höystettynä.
Halkaise hankkimasi kurpitsat pituussuuntaan. Voit käyttää esimerkiksi myskikurpitsaa. Kaavi siemenet pois ja pyörittele kurpitsanpuolikkaat öljyssä, mausta reilulla suolalla ja muutamalla tipalla hunajaa. Laita kurpitsat uunipellille ja paahda niitä noin 175 asteisessa uunissa, kunnes ovat kypsiä. Hienonna salottisipulia ja halutessasi myös valkosipulia. Kuumenna kattilassa tai padassa reilu nokare voita. Kuullottele sipuleita taajaan sekoittaen. Lorauta joukkoon tilkka valkoviiniä ja omenaviinietikkaa. Mausta suolalla. Anna hautua hetken ja lisää joukkoon kuoristaan koverretut kurpitsanlihat. Lisää kanalientä ja kermaa. Kiehuttele miedolla lämmöllä hetki ja soseuta tasaiseksi tehosekoittimessa muutaman voinokareen kera. Tarkista maku ja pidä keitto kuumana.
Leikkaa salamista kuutioita ja paista ne pannulla rapeaksi. Lisää joukkoon hienonnettua lehtipersiljaa.
Kauho lautaselle kuohkeaa keittoa ja viimeistele lusikoimalla salami-lehtipersija -lisuketta keiton keskelle. Nauti vaikkapa rapean patongin ja pinot gris’n kera.