viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Indómitasta huokuvat eksoottiset hedelmät ja puutarhan vivahteet

45 / 2013 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Chile

Arvio

Tällä viikolla suosittelemassani huokeahintaisessa Chilen valkoviinissä on rehevän aromaattinen ja puhdaspiirteinen tuoksu. Siinä on erotettavissa muun muassa hunajamelonia, kypsää omenaa, minttua ja ruohoa. Runsas maku seuraa tuoksun aromeja. Viini on kuiva, mutta suutuntumaltaan hedelmäisen täyteläinen. Eloisa hapokkuus nostaa veden kielelle. Viinissä on tuoksun aromien lisäksi karviaisen ja eksoottisten hedelmien vivahteita. Kokonaisuus on miellyttävä ja se jättää harmonisen jälkivaikutelman.

Mehevän lohen pediksi valmistuu viehkeäarominen maa-artisokkalisuke

Tämän täyteläisen viinin seuraan suosittelisin valmistamaan paistettua lohta mehevän, mutta herkkäaromisen, kermamuhennetun maa-artisokan kera.

Irrota lohesta ruodot ja puhdista fileestä ylimääräinen rasva. Leikkaa lohi annospaloiksi sekä mausta suolalla ja pippurilla. Purista kalapaloille myös hieman tuoretta sitruunanmehua.

Kuori maa-artisokat ja nosta ne kylmään, sitruunalla maustettuun veteen. Näin maa-artisokat eivät pääse tummumaan. Leikkaa haluamaasi muotoon, kuutioiksi tai viipaleiksi. Kuivaa keittiöpyyhkeen päällä.

Sulata kattilassa tai padassa voita. Nostele joukkoon maa-artisokat ja kuullota miedolla lämmöllä. Halutessasi voit antaa maa-artisokkien saada hieman väriä. Mausta suolalla ja lisää joukkoon muutama kokonainen maustepippuri. Vältä laittamasta liikaa, sillä maustepippuri ei pidä maistua liikaa, vaan ainoastaan antaa lisävivahdetta annokselle.

Lorauta joukkoon valkoviiniä ja kiehuta se lähes pois. Lisää joukkoon loraus punaista maitoa ja saman verran kuohukermaa. Kiehuttele hiljalleen, kunnes maa-artisokka kypsyy ja kerma paksuuntuu. Poista lopussa lisäämäsi maustepippurit. Viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla. Tarkista maku.

Kuumenna paistinpannu ja aseta lohipalat kuumalle pannulle. Paahda miedolla lämmöllä kunnes kala alkaa olemaan lähes läpikypsää. Lohi voi jäädä hieman läpikuultavaksi pinnaltaan.

Lusikoi lautaselle mehevää maa-artisokkamuhennosta ja nosta muhkea lohipala päälle. Nauti Indómitan kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Makean mausteinen viini Halloweenin kurpitsakeitolle

Torres Viña Esmeralda 2011

Valkoviini Katalonia
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä