Pekoni ja smetana maustavat pitkään haudutetun lihapadan
Viikon viinivinkin seurassa maistuu tiivisarominen lihapata. Voit valmistaa sen esimerkiksi naudan pala-, ulko- tai sisäpaistista.
Leikkaa liha kuutioiksi tai suikaleiksi. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä ja ruskista lihoihin kaunis pintaväri. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pannulle myös suikaloitua pekonia ja freesaa vielä hetkinen. Kun otat lihat pannulta, lorauta pannulle tilkka punaviiniä ja saat näin kaikki hyvät maut paistinpannulta mukaan.
Kuumenna padassa tilkka öljyä ja kuullota siinä runsaasti hienonnettua sipulia, valkosipulia, sekä porkkana- ja sellerikuutioita. Lohko tai viipaloi pannuun vielä tuoreita herkkusieniä. Kun sipulit ovat hieman pehmenneet, lisää joukkoon pikkuriikkisen verran tomaattipyreetä ja pyörittele hetkinen. Lisää seuraavaksi pataan ruskistetut lihapalat, pannulta huuhtomasi paistoliemi, tomaattimurskaa, hillosipuleita, tuoreita timjaminoksia ja kuutioitua suola- tai herkkukurkkua. Hauduttele hetkinen.
Lorauta pataan vielä hieman punaviiniä ja lisää lihalientä sen verran että kaikki raaka-aineet juuri ja juuri peittyvät.
Hauduttele pitkään padassa tai mikäli lähdet ulkoilemaan, nosta pata uuniin.
Kun lihat ovat mukavan mureita ja pataruoka mehevöitynyt, tarkista maku. Lisää lopuksi joukkoon smetanaa ja sekoita.
Valmista padan lisäkkeeksi esimerkiksi keitettyä ohraa. Nostele lisuke lautaselle ja kauho mehevää lihapataa seuraksi.
Nauti maukkaan Jumillan alueen Monastrell -viinin kera!