Salvia ja parmankinkku tarjoavat muhevan mausteiselle viinille maukkaan kaverin
Tämän aussipunkun seuraan suosittelen helposti valmistuvaa, aromikkaan maukasta liharuokaa Alex Nurmen reseptillä.
Ainekset
4 annosta
15 min + 20 min kypsennykseen
*
800 g lampaan tai karitsan ulkofilettä
suolaa
mustapippuria myllystä
1 ruukku tuoretta salviaa
12 viipaletta parmankinkkua
Valmistusohje:
- Leikkaa lihafileet parin senttimetrin paksuisiksi tasaisiksi, pitkän mallisiksi paloiksi.
- Mausta huoneenlämpöiset ulkofileet suolalla ja pippurilla. Asettele salvialehtiä lihojen pinnalle.
- Nosta kaksi lihapalaa päällekäin niin, että maustepinnat ovat vastakkain. Kääri kinkkuviipaleet lihojen ympärille.
- Paista “lihapaketteihin” kaunis paistopinta kuumalla, kuivalla pannulla.
- Nosta lihat uunivuokaan. Kypsennä 100-asteisessa uunissa, kunnes fileiden sisälämpötila on 56-astetta. Käytä apuna lihalämpömittaria.
- Leikkaa saltimboccasta viipaleita ja tarjoa haluamiesi lisukkeiden kanssa.
Vinkki: Voit käyttää saltimboccaan myös naudansisäfilettä.