Arvio
Tämän viikon viinivinkki on hyvin lompakkoystävällinen punaviini Argentiinasta. Viinissä on kypsän hedelmäinen, paahteinen ja mausteisen maanläheinen tuoksu. Aromeiltaan tuoksua seuraava keskitäyteläinen maku on tyyliltään myös mukavan mehevä. Siinä on tuoksun aromien lisäksi hieman kuivattujen hedelmien ja nahan aromeja. Pehmeät tanniinit antavat maulle selkärankaa. Tasainen, suunmyötäinen kokonaisuus jättää hennon savuisen jälkivaikutelman.
Viinin seuraksi
Tämä Graffigna Malbec on mitä mainioin grilliviini. Se maistuu jo grillatessakin sellaisenaan. Viinin pehmeät tanniinit mahdollistavat sen tarjoamisen myös kypsänä tarjottavan vaalean lihan seuralaisena. Kokeile tällä kertaa vaikkapa aromikasta, täytettyä broilerin rintafilettä. Leikkaa fileeseen tasku joko päästä tai kyljestä. Valmista täyte. Leikkaa pieniksi kuutioiksi kylmäsavuporoa. Sekoita poron joukkoon kulhossa tuoretta timjamia, mustapippuria ja nokare hunajaa. Lisää smetanaa sen verran että saat täytteestä tiiviin massan. Täytä rintafileeseen leikkaamasi tasku poromassalla ja sulje esimerkiksi hammastikulla. Mausta broileri suolalla ja pippurilla. Muista kuitenkin että täytteen poro on varsin suolaista. Grillaa miedolla lämmöllä. Tarjoile aromikas broiskuherkku esimerkiksi kermaisen, juustolla ja paistetuilla sienillä höystetyn tagliatelle-pastan kera.