Arvio
Sylvaner-, Gewürztraminer-, Pinot Gris-, Riesling- ja Muscat-lajikkeista valmistetussa ranskalaisessa valkoviinissä on avoin ja eksoottisen hedelmäinen tuoksu. Siinä on lisäksi mausteisuutta, kukkaisuutta ja hunajaa. Kuiva, mutta hedelmäinen maku myötäilee tuoksun aromimaailmaa. Siitä voi aistia myös reilua sitrusmaisuutta. Suutuntumaa napakoittaa eloisa hapokkuus. Kokonaisuus jättää mausteisen, aprikoosia ja persikan kiveä muistuttavan jälkivaikutelman.
Hedelmäinen ja kukkaisen makea viini nauttii mehevän tonnikala-annoksen tuomasta täyteläisestä aromista
Valmista lisukkeena tarjottava kastike ensimmäisenä. Hienonna veitsellä kivettömiä vihreitä oliiveja, anjovisfileitä, valkosipulia ja tuoretta persiljaa. Sekoita ainekset kulhossa ja raasta joukkoon limen kuorta. Lisää seokseen oliiviöljyä ja vastapuristettua limen mehua makua terävöittämään. Lisää mustapippuria ja tarkista suola. Anna maustua.
Valmista päälisäkkeeksi avokadosalaattia. Leikkaa kypsästä avokadosta reilun kokoisia paloja. Nosta ne kulhoon ja lisää joukkoon katkarapuja, hienonnettua korianteria ja salottisipulia. Purista päälle hieman limen mehua. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ja tarkista maku.
Leikkaa tonnikala reilun kokoisiksi viipaleiksi ja valmista ne kuumalla grilliparilalla. Muista jättää tonnikala reilusti punertavaksi sisältä. Näin se säilyy mehevänä.
Nostele lautaselle avokadosalaattia ja asettele tonnikalaviipale salaatin päälle. Viimeistele annos lusikoimalla lautaselle muutama ”raita” tiivismakuista kastiketta.
Gentil ’Hugelia” lasiin ja aterimet esiin. Nautiskelu voi alkaa!