Viikon viinivinkki

Fonte do Beco

19 / 2007 Aki Björklund2

Arvio

Tämänkertaisessa viinivinkissä on suosituksena portugalilainen, castelão–lajikkeesta valmistettu nuorekas punaviini. Tuoreen viinillinen ja varsin tuhti tuoksu on tummasävytteinen. Siinä on savua, hieman tervaa ja mustia marjoja. Tuoksua seuraava maku on keskitäyteläinen ja kypsän hedelmäinen. Tyyliltään viini on hyvin rustiikkinen ja konstailematon. Maukasta hedelmäisyyttä tukevat kypsä tanniinisuus ja marjainen hapokkuus. Maanläheinen, miellyttävän harmoninen kokonaisuus jättää hieman yrttisen ja mausteisen, suunmyötäisen jälkivaikutelman.

Viinin seuraksi

Rustiikkisen punaviinin seuraksi sopii selkeämakuinen, paistettu tumma liha. Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Leikkaa naudan ulkofileestä reiluja pihvejä, mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna paistinpannu ja paista liha voin ja öljyn seoksessa haluamaasi kypsyysasteeseen. Valmista kastike hienontamalla sipulia ja suikaloimalla punaisia paprikoita. Freesaa sipulia kunnes se hieman pehmenee. Lisää joukkoon paprikasuikaleet ja jatka freesausta vielä hetken. Lorauta joukkoon tilkka valkoviiniä, riistalientä ja nokare hunajaa. Hauduta kunnes neste on lähes haihtunut. Lisää joukkoon smetanaa ja kuumenna. Tarkista maku. Tarjoa pihvi tämän paprika-smetanakastikkeen ja esimerkiksi mehevän uuniperunan kanssa.

Aiemmat viinivinkit

Majoneesimunat ja kukkaisen hunajaiset kuplat

Majoneesimunat ovat helppoa pikkusyötävää itsenäisyyspäivän juhliin. Kaada lasiin kukkaisen hunajaista kuohuviiniä. Pikkelöidyillä sinapinsiemenillä viimeistellyt majoneesimunat pyöristävät entisestään pehmeän kuohuviinin suutuntumaa. Viinin sitruksiset ja mineraaliset vivahteet viimeistelevät juhlallisen yhdistelmän. Katso viikon

Hirvipyörykät ja mehevän mehukas shiraz

Australialaisen shiraz’n maukas, kypsä hedelmäisyys muuttuu lähes makeaksi hirvipullien intensiivisen aromikkuuden ja tiivishenkisen kastikkeen ansiosta. Viinin makeat vivahteet, nahkaiset ja jopa pippuriset sävyt antavat mukavan lisän annoksen riistaiseen makumaailmaan. Katso

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Herkullisen runsas talven Viinilehti on ilmestynyt. Etsi uusin numero kauppojen lehtihyllyiltä tai tilaa lehti kotiin.