Arvio
Tämän lokakuisen viikon viinisuositukseni on raikas valkoviini Etelä-Afrikasta. Lasista huokuva yrttinen tuoksu on avoin ja runsaan hedelmäinen. Se on aromeiltaan vihertäväsävytteinen, muistuttaen muun muassa karviaisia ja herukkapensaan lehtiä. Tuoksua seuraava keskitäyteläinen maku on kuiva, mutta varsin hedelmäinen. Aromeiltaan se myötäilee tiukasti tuoksun vivahteita. Tyyliltään viini on leveä ja runsas, mutta limettinen hapokkuus tuo sille pirteyttä ja eloisuutta. Mineraalinen ja hieman savuinen jälkimaku lämmittää nielua. Tasapainoinen kokonaisuus ruokapöydän piristeeksi.
Viinin seuraksi
Tämän aromaattisen valkoviinin seuraan sopivat mainiosti reilun aromikkaat, kuten graavatut tai savustetut kalaruoat. Viini maistuu mainiosti myös äyriäisten seurassa. Tällä kertaa suosittelisin kokeilemaan viiniä kuitenkin salvia-aromisen siian kera. Kirkasta voita ja paista siinä tuoreita salvianlehtiä. Nosta ne valumaan esimerkiksi talouspaperin päälle. Paista pannulle jääneessä, salvia-aromisessa voissa ruodoista puhdistetut siikafileet. Paista ensin nahkapuolelta rapeaksi. Käännä fileet ja kypsennä nopeasti ”lihapuolelta”. Mausta suolalla, pippurilla ja vastapuristetulla sitruunanmehulla. Vältä paistamasta kaloja liikaa, etteivät fileet kuivu vaan säilyttävät mehevyytensä. Nostele tarjoiluvaiheessa kalafileiden päälle paistettuja salvianlehtiä. Tarjoa lisäkkeenä vaikkapa sienimuhennosta, joka istuu mukavasti salvia-aromisen kalan seuraan. Kastikkeeksi voit valmistaa esimerkiksi hollandaisekastiketta. Korkkaa maukas Flagstonen Sauvignon ja nauti.