Arvio
Hiihtoloma-ajan tiimoilta olen valinnut tämän viikon vinkiksi mehevän, maanläheisen luumuisen, lämminhenkisen punaviinin Argentiinasta. Malbec –lajikkeesta valmistetun viinin tuoksussa on karhunvatukkaa, paahteisuutta ja multaisuutta. Tuoksua seuraava maku on sekin erittäin muheva ja maanläheinen. Tuoksun aromien lisäksi maussa on hieman savuisuutta ja kypsiä mustaherukan vivahteita. Melko runsaat, vaikkakin kypsän pehmeät tanniinit antavat makuun tarvittavaa ryhdikkyyttä. Kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, lähes ylikypsän luumuisen jälkivaikutelman.
Viinin seuraksi
Mehevän hedelmäinen, suutuntumaltaan runsas punaviini on monikäyttöinen viini reilujen liharuokien seuraan. Talvisten kelien lämmikkeeksi voisit valmistaa tälle malbec-viinille vaikkapa täyteläisen runsasta lammaspataa. Ellet halua valmistaa pataa pitkään haudutettavista ruhonosista, voit valmistaa ruoan myös erilaisista paisteista. Leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi ja paista niihin kaunis pintaväri kuumalla pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuullota pannulla myös pieniä helmisipuleita, hieman murskattuja valkosipulinkynsiä, pilkottua porkkanaa ja lanttua, sekä puolitettuja herkkusieniä. Nostele joukkoon lihakuutiot, lisää reilusti timjamia, kokonaisia mustapippureita ja muutama laakerinlehti. Lorauta päälle lihalientä ja täyteläistä punaviiniä niin paljon että raaka-aineet peittyvät. Hauduta noin 150 asteisessa uunissa noin 1,5 – 2 tuntia. ”Upota” pataan raakoja, kiinteitä perunoita ja hauduta kunnes perunat kypsyvät. Tarkista maku ja tarjoile mehevän Malbecin kera.