Arvio
Etelä-Afrikan auringon alla kypsyneistä Chardonnay-rypäleistä valmistetussa viinissä on kypsän hedelmäinen, avoin ja aromeiltaan eksoottisia hedelmiä muistuttava tuoksu. Siinä on myös kermaisia piirteitä. Melko runsas maku seuraa aromeiltaan tuoksua. Viini on tyyliltään leveä ja hidasliikkeinen, mutta sitrusmainen hapokkuus tuo sille eloisuutta ja nostaa myös veden kielelle. Kokonaisuus jättää tammikypsytyksen sävyttämän makean mausteisen jälkivaikutelman, joka on pitkä ja monivivahteinen.
Sujauta vuohenjuustoa broilerin rintataskuun ja kastikkeeseen
Valmista False Bayn Chardonnaylle mehevä annos broilerin rintafileestä.
Leikkaa rintafileeseen tasku fileen pitkälle sivulle. Murenna kulhoon vuohenjuustoa ja purista mausteeksi hieman sitruunamehua. Sekoita hyvin ja täytä valmistamasi tasku tällä vuohenjuustotahnalla.
Mausta filee ulkopuolelta suolalla ja pippurilla.
Paista broileriin kaunis pintaväri ja kypsennä loppuun uunissa.
Valmista seuraksi paprika-vuohenjuustokastike. Kuullota kattilassa hienonnettua sipulia, valkosipulia, paloiteltua punaista paprikaa ja muutama timjaminoksa. Kun raaka-aineet alkavat hieman pehmenemään, lorauta joukkoon pikku tilkka valkoista balsamicoa ja valkoviiniä. Mausta kanafondilla ja hauduttele kypsäksi.
Poista timjaminoksat ja nosta paprikat ja sipulit tehosekoittimeen. Lisää joukkoon hieman vuohenjuustoa ja soseuta tasaiseksi, paksuksi kastikkeeksi.
Nosta mehevä broilerinrinta lautaselle ja lusikoi paksua kastiketta päälle. Tarjoile vaikkapa pilahviriisin tai pastan kera!