Viikon viinivinkki

Espiritu de Chile Gewürztraminer-Semillon

31 / 2009 Aki Björklund2

Arvio

Heinäkuun viimeisen viikon viinivinkki on kolmen litran pakkaus maukasta valkoviiniä. Viiniä tuoksuteltaessa voi siitä erottaa kypsän hedelmäistä, hieman mausteista, hennon rusinaista ja kukkaista aromikkuutta. Viinin maku on kuiva, mutta kypsän hedelmäinen. Suutuntumaltaan pehmeästä mausta voi tuoksun aromien lisäksi erottaa omenaa, melonia ja kypsiä sitrusmaisia vivahteita. Tasainen kokonaisuus on suunmyötäinen ja helposti lähestyttävä.

Viinin seuraksi

Tämän viikon maukas ja riittoisa valkoviini sopii erinomaisesti esimerkiksi tandooribroilerin seuraan. Leikkaa broilerin rintafile pituussuunnassa kolmeen osaan. Valmista marinadi sekoittamalla ruokajogurttia ja tandoorimaustetahnaa (Rajah). Marinoi filepaloja yön yli. Pyyhi ylimääräinen marinadi lihoista pois. Voit halutessasi pujottaa filepalat grillivartaisiin tai paistaa ne sellaisenaan. Kypsennä broilerit uunissa tai grillissä. Tarjoa lisäkkeenä raikasta tsatsikia ja riisiä. Mausteisia makunautintoja.

Aiemmat viinivinkit

Majoneesimunat ja kukkaisen hunajaiset kuplat

Majoneesimunat ovat helppoa pikkusyötävää itsenäisyyspäivän juhliin. Kaada lasiin kukkaisen hunajaista kuohuviiniä. Pikkelöidyillä sinapinsiemenillä viimeistellyt majoneesimunat pyöristävät entisestään pehmeän kuohuviinin suutuntumaa. Viinin sitruksiset ja mineraaliset vivahteet viimeistelevät juhlallisen yhdistelmän. Katso viikon

Hirvipyörykät ja mehevän mehukas shiraz

Australialaisen shiraz’n maukas, kypsä hedelmäisyys muuttuu lähes makeaksi hirvipullien intensiivisen aromikkuuden ja tiivishenkisen kastikkeen ansiosta. Viinin makeat vivahteet, nahkaiset ja jopa pippuriset sävyt antavat mukavan lisän annoksen riistaiseen makumaailmaan. Katso

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Herkullisen runsas talven Viinilehti on ilmestynyt. Etsi uusin numero kauppojen lehtihyllyiltä tai tilaa lehti kotiin.