Arvio
Tämän viikon säät ovat henkineet jo lähestyvää kesää. Sen kunniaksi viikon viinivinkkini on pirteä valkoviini Espanjasta. Verdejo- ja Sauvignon Blanc-lajikkeista valmistetussa hyvin lompakkoystävällisessä viinissä on puhdaspiirteisen raikas ja aromikas tuoksu. Aromeiltaan siitä voi erottaa herukkaisuutta, sitrusmaisia ja hennon kukkaisiakin vivahteita. Tuoksua seuraa lähes kuiva maku, joka sekin on hyvin puhdaspiirteinen ja eloisan raikas. Maussa on tuoksun aromien lisäksi tuntuvaa karviaismarjaa ja vihreää omenaa. Pirteä hapokkuus tuo makuun napakkuutta ja kantaa viiniä veden kielelle nostattavaan jälkivaikutelmaan. Raikas kokonaisuus.
Viinin seuraksi
Raikas viini sopii selkeämakuisten vaaleiden kalaruokien ja äyriäisten seuraan. Kokeile vaikkapa kesäistä, alkuruokana tarjottavaa yksinkertaista herkkua, jonka voit valmistaa kuhasta tai siiasta. Poista nahallisista kalafileistä ruodot. Laita vuoan pohjalle karkeaa merisuolaa ja nosta kalafileet päälle. Lisää suolaa niin paljon että kala peittyy. Nosta jääkaappiin graavaantumaan noin 3-4 tunniksi. Nosta fileet suolasta ja huuhtele niistä reilulla vedellä suola pois. Voit tehdä jopa niin että laitat fileet vuokaan ja valutat niihin hiljalleen vettä noin 10 minuutin ajan. Kuivaa kalat talouspaperilla, leikkaa fileistä ohuita viipaleita ja asettele ne lautaselle. Valmista kastikkeeksi sitruunakastike oliiviöljystä ja vastapuristetusta sitruunanmehusta. Pirskottele tätä kastiketta laakeille kalaviipaleille. Viimeistele kalat rouhimalla päälle pippuria ja ripottelemalla väriksi hienonnettua ruohosipulia. Voit halutessasi lisätä annokselle vielä smetanaa. Tarjoa vihreän salaatin ja rapean leivän kera. Maukkaita hetkiä kalan ja Dos Carasin seurassa.