Pariloitu kylmäsavukirjolohi viimeistelee grillatun salaatin
Suosittelen valmistamaan tälle aromikkaalle viinille maukkaan salaatin. Aloita kastikkeen tekemisellä. Raasta majoneesin joukkoon runsaasti pecorino -juustoa ja lorauta ohennukseksi hieman appelsiinimehua. Rouhaise mukaan mustapippuria ja anna maustua.
Hanki kaupasta sydänsalaattia ja leikkaa salaatit pituussuunnassa halki. Laita halkaistut salaatit vuokaan tai kulhoon ja lusikoi joukkoon hieman öljyä. Pyörittele salaatteja öljyssä.
Halkaise granaattiomena ja pidä sitä kädessä alassuin kulhon tai lautasen päällä. Koputtele isolla lusikalla tai kauhalla kuoreen. Näin saat parhaiten siemenet irti. Lisää siementen joukkoon runsaasti hienonnettua ruohosipulia, loraus öljyä ja suolaa.
Kuumenna grilli tai sen parila ja grillaa halkaistuja salaatteja leikkauspinta alaspäin hetkisen ajan. Käännä salaatit, mausta ripaukselle suolaa ja grillaa pikaisesti myös toiselta puolelta.
Lisää kuumalle parilalle myös kylmäsavukirjolohiviipaleita ja paista nopeasti.
Nostele lautaselle muutama grillattu salaatinpuolikas, lusikoi pinnalle granaattiomenan ja ruohosipulin sekoitusta ja nosta pariloidut kalaviipaleet päälle. Revi kalalle hieman rucolaa ja lusikoi pecorino-majoneesia raidoiksi annokseen. Nauti aromikkaan Muscatin kera!