Parmesaanilla vivahdetta pottumuusiin ja punaisella lisukkeella särmää pihville
Joulukuun alun kunniaksi tämänkertaisessa viinivinkissä herkutellaan selkeäpiirteisellä ja helposti valmistuvalla pihviannoksella.
Voit valmistaa pihvin naudan sisä- tai ulkofileestä. Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Leikkaa se reiluiksi pihveiksi ja mausta suolalla sekä mustapippurirouhaisuilla.
Valmista tämän jälkeen lisukkeet. Aloita kuutioimalla punasipulia, punaista paprikaa ja tomaatin kiinteää lihaa. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä. Lisää kattilaan sipulit ja paprikat. Freesaa nopeasti. Kuutiot saavat jäädä napakoiksi. Lorauta joukkoon valkoista balsamicoa ja lisää lopuksi tomaattikuutiot. Nosta kattila pois liedeltä. Mausta suolalla, sokerilla, hienonnetulla tuoreella timjamilla ja lehtipersiljalla.
Hanki jauhoista perunaa muusia varten. Kuori perunat ja paloittele ne hieman pienemmiksi. Kypsennä perunat suolalla maustetussa vedessä, valuta vesi pois ja anna perunoiden hieman ”kuivahtaa”. Lämmitä toisessa kattilassa täysmaitoa. Valmista perunamuusi soseuttamalla ja vatkaamalla kuumien perunoiden joukkoon reilusti voita ja kuumaa maitoa. Viimeistele muusi sekoittamalla joukkoon runsaasti raastettua parmesaania. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Pidä muusi lämpimänä.
Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä ja nokare voita. Heitä pannulle muutama timjaminoksa ja valkosipulinkynsi. Paista pihvi kuumalla pannulla molemmin puolin ja anna vetäytyä. Lisää pannulle loraus vettä, kuohukermaa ja pikkuriikkisen verran Dijon-sinappia. Kiehuta kastikkeeksi ja tarkista maku.
Nostele lautaselle parmesaanilla maustettua perunamuusia ja asettele pihvi sen kylkeen. Lusikoi pihville valmistamaasi sipuli-paprika-tomaattilisuketta ja viimeistele annos kermaisella kastikkeella. Nauti joulukuun ensimmäisistä päivistä Dom Dinisin kyydittämän pihviannoksen kera.