Arvio
Tämän viikon viinivinkki on Zinfandel-lajikkeesta valmistettu kalifornialainen Dancing Bull Rancho Zabaco -punaviini. Viinissä on hyvin mehevä, maanläheisen muheva, kypsän marjainen tuoksu. Siinä on mustaherukkaa, ylikypsää puolukkaa ja hapankirsikkaa. Tätä marjaista aromikkuutta tukee makea mausteisuus ja paahteisuus. Keskitäyteläinen maku on luonteeltaan hyvin mehukas. Siinä on tuoksun lupaamaa makeaa marjaisuutta ja mausteisuutta. Eloisat hapot ja pehmeä tanniinisuus antavat makuun tarvittavaa ryhtiä. Kokonaisuus jättää tasaisen, mehevän jälkivaikutelman.
Viinin seuraksi
Maukkaan mehevä, kypsän marjainen punaviini maistuu monennäköisen ja –makuisen liharuoan kera. Vaikka syksy tulla tupsuttaa, pystyy iltaisin vielä mainiosti grillata. Valmista Dancing Bull –viinille vaikkapa maukas naudanpaistileike. Hanki mureaa paistia ja leikkaa siitä reilut annospalat. Nuiji lihaa ohuemmaksi ja mausta pippurilla. Pariloi paistileikkeeseen pintaväri erittäin kuumalla grillillä. Asettele puolikkaalle leikkeelle muutama tuoreen salvian lehti ja hyvin pieneksi hienonnettua halloumi –juustoa. Mausta suolalla. Käännä leikkeen toinen puoli päälle ja nosta ”käärö” grillin ylätasolle. Valmista lihalle maustevoi. Sekoita huoneenlämpöisen, notkean voin joukkoon nokare Dijon-sinappia, hienonnettua salviaa ja pikku loraus soijakastiketta. Kääri maustevoi voipaperiin ja anna hieman jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa hieman kovettuneesta maustevoipötköstä mieleisiäsi nappeja lihan päälle. Tarjoa lisäksi vaikkapa uuniperunoita tai mehevää perunamuusia ja raikasta salaattia. Nauti ”tanssivan härän” kera.