Arvio
Tämän viikon viiniksi olen valinnut aromeiltaan varsin mustasävytteisen punaviinin Yhdysvalloista. Viiniä tuoksuteltaessa voi siitä erottaa melko hillittyä, paahteisen tummasävytteistä aromikkuutta. Tuoksu tuo mieleen hennon mausteisuuden, maanläheisen multaisuuden ja jopa eukalyptusta muistuttavan vivahteen. Tuoksua seuraava keskitäyteläinen maku on aluksi suunmyötäinen. Tuoksun aromimaailman lisäksi maussa on pippurisuutta, nahkaisuutta ja herkullista paahteisuutta. Pehmeät tanniinit ja eloisa hedelmähapokkuus kannattavat tasapainoista kokonaisuutta kahvi- ja suklaa-aromiseen jälkivaikutelmaan.
Viinin seuraksi
Isänpäiväviikon kunniaksi tälle mehevälle ”gladiaattorille” voisi suositella esimerkiksi maukasta ankarintaa. Esivalmista ankanrinnat jo valmistamista edeltävänä päivänä. Leikkaa rasvapuolelle melko tiheät ristiviillot. Hienonna reilusti valkosipulia ja tuoretta rosmariinia sekä raasta pieni pala tuoretta inkivääriä. Hiero nämä joka puolelle lihaa ja kääri ankanrinnat tiukasti kelmun sisään. Anna maustua jääkaapissa yön yli. Ota liha kylmästä hyvissä ajoin ennen paistamista pois. Laita suolalla ja pippurilla maustettu huoneenlämpöinen liha kylmälle paistinpannulle rasvapuoli alaspäin ja ala kuumentaa. Kuumentuessaan pannu sulattaa ylimääräisen rasvan pois (voit halutessasi myös kaataa irtoavaa rasvaa pois pannulta). Kun rasvapuoli on saanut kauniin värin, käännä liha ja paista nopeasti vielä toiseltakin puolelta. Voit halutessasi jatkaa kypsennystä vielä hetkisen uunissa. Nosta liha vetäytymään folion sisään ainakin 10 minuutiksi. Leikkaa poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa lisäkkeenä juuriselleripyrettä, jonka joukkoon voit sekoittaa erikseen meheväksi paistettua, kuutioitua sipulia. Annoksen voit viimeistellä paistetuilla ja reilusti tuoreella persiljahakkeluksella höystetyillä suppilovahveroilla.