Viikon viinivinkki

Cugnexio Moscato d’Asti

38 / 2007 Aki Björklund2

Arvio

Tämän viikon viinivinkki on suunmyötäisen maukas, makea italialainen valkoviini Piemontesta – Cugnexio Moscato d’Asti. Tuoksuteltaessa viiniä voi siitä aistia makean mausteisia, hyvin kosiskelevia aromeja. Avoimessa tuoksussa on korintteja, muita kuivattuja hedelmiä ja herkullisia sitruunaisia aromeja. Makea maku on lievästi kuplivan hiilidioksidinen ja seuraa tarkasti aromeiltaan tuoksua. Täyteläisestä makeudestaan huolimatta kokonaisuus on raikas, eloisan harmoninen ja jättää makean omenaisen, puhdasluonteisen ja reilusti rusinaisen jälkivaikutelman.

Viinin seuraksi

Herkullisen makea, mutta eloisa viini soveltuu nautiskeluun vaikka ihan sellaisenaankin. Viinin lievä hiilidioksidisuus ja sitrusmainen hapokkuus tekevät kokonaisuudesta pirteän ja niinpä sitä voi nauttia ilman naposteltavaakin. Oikeuksiinsa tämä maukas makea valkoviini nousee myös makeiden, mutta samalla myös aromikkaiden jälkiruokien kanssa. Suosittelisinkin tälle Moscatolle mehevää sitruunatorttua. Voit halutessasi kostuttaa torttupohjan tällä Cugnexio Moscato d’Asti – viinillä. Lisäksi voit valmistaa tortulle marenkikuorrutuksen, jonka kanssa rusinaisen viinin aromikkuus korostuu.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.