Lämpimänä tarjottava perunasalaatti punalihaisen kalan kylkeen
Ruokasuositukseni tämän viikon viinille on grillattua nieriää lämpimän perunasalaatin kera. Voit toki käyttää mitä tahansa punalihaista kalaa, kuten taimenta, kirjolohta tai lohta.
Keitä perunasalaattia varten kananmunia ja toisessa kattilassa pieniä uuden sadon perunoita.
Hienonna salottisipulia ja kuullota se nopeasti nokareessa voita. Lisää sipulin joukkoon kattilaan keitetyt ja puolitetut perunat sekä lohkotut kananmunat. Revi mukaan rucola-salaattia ja hienonna joukkoon myös kevätsipulin vartta.
Mausta salaatti pienillä kapriksilla, hienonnetulla persiljalla ja raastetulla sitruunankuorella. Lorauta joukkoon hieman omenaviinietikkaa ja rouhaise salaattiin myllystä mustapippuria. Sekoita hyvin ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Pidä salaatti lämpimänä.
Leikkaa kalafilee annospaloiksi ja grillaa ne nahkapuoli alaspäin. Grillaa palat ainoastaan nahkapuolelta. Annospalat ovat valmiita, kun vatsapuolen liha ei ole aivan läpikypsää vaan pinnalta vielä aavistuksen läpikuultavaa. Näin kala säilyy erittäin mehevänä.
Nostele lämmintä perunasalaattia lautaselle ja asettele grillattu kala päälle. Nauti Cono Surin mehevän Chardonnayn kera.