Maustepippuri ja aromikas possulisuke viimeistelevät suuntäyttävän palsternakkakeiton
Tämä maukkaan hedelmäinen ja raikas valkoviini toimii monenlaisten kala-, äyriäis- ja kasvisruokien kera, mutta on myös monikäyttöinen keittoviini. Tammikuun talvikelien kunniaksi suosittelen kokeilemaan sitä mehevän kermaisen palsternakkakeiton ja sitä täyteläistävän possulisukkeen kanssa.
Aloita keiton valmistamisesta. Kuori ja paloittele palsternakkaa ja sipulia, sekä kuullota niitä kattilassa reilussa nokareessa voita. Lisää joukkoon suolaa, muutamia maustepippureita, sekä punaista maitoa ja kahvikermaa niin että sipulit ja palsternakat juuri ja juuri peittyvät. Hauduta kypsäksi. Poista maustepippurit ja soseuta tasaiseksi tehosekoittimella. Lisää tarvittaessa kermaa. Tarkista maku.
Valmista lisuke ylikypsästä possunkyljestä. Ylikypsää possunkylkeä löytyy hyvin varustetuista ruokakaupoista. Poista mahdollinen nahka ja ylimääräinen rasva. Leikkaa kylki reiluiksi kuutioiksi. Hienonna salottisipulia, valkosipulia ja lehtipersiljaa. Kuumenna kattilassa nokare voita ja kuullota siinä salotti- ja valkosipuli. Lisää kuutioitu possunkylki, lehtipersilja ja raasta joukkoon pikkuriikkisen verran appelsiinin kuorta. Mausta nokareella hunajaa. Tarkista maku ja pidä lämpimänä.
Kuohkeuta keitto ennen tarjoilua sauvasekoittimella. Lusikoi possunkylkilisuketta lautasen keskelle ja kauho täyteläistä keittoa ympärille. Rouhaise pintaan mustapippuria ja nauti maukkaan ranskalaisen kera.