Viikon viinivinkki

Chiaramonte Nero d’Avola 2007

42 / 2009 Aki Björklund2

Arvio

Tämän viikon vinkki on mehevä punaviini eteläisestä Italiasta. Tuoksutettaessa nero d’avola –lajikkeesta valmistettua viiniä voi siitä aistia maanläheisen mustasävytteistä aromia, kypsää karhunvatukkaa ja mustaherukkaa. Tuoksun aromimaailmaan tuo oman lisänsä vielä makean mausteinen paahteisuus. Melko täyteläinen maku seuraa aromeiltaan tuoksua. Siinä on lisäksi multaisuutta ja hentoa yrttisyyttä. Muheva kokonaisuus jättää suunmyötäisen, positiivisella tavalla hieman nielua lämmittävän, paahteisen savuisenkin jälkivaikutelman.

Viinin seuraksi

Valmista mehevän italiaanon seuraksi arkisen rustiikkista ruokaa, kuten maukkaita lihakääryleitä. Valmista kääryleet naudan paistilihasta. Leikkaa paistista viipaleita ja nuiji ne hieman ohuemmaksi. Varo kuitenkin tekemästä reikiä lihaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Valmista täyte freesaamalla sipulia, kuutioitua pekonia, suppilovahveroita ja suikaloitua salviaa. Lisää joukkoon kermaa ja keitä paksuksi muhennokseksi. Voit halutessasi suurustaa muhennosta. Viimeistele täyte reilulla määrällä raastettua parmesan-juustoa ja paahdetuilla pinjansiemenillä. Mausta ja anna täytteen jäähtyä. Nostele lihan päälle täytettä ja kääri rullalle. Sulje kääröt esimerkiksi hammastikuilla. Ota kääryleisiin väri kuumalla paistinpannulla. Nosta uunivuokaan, lorauta joukkoon hieman lihalientä ja kypsennä uunissa. Tarjoa lisäkkeeksi esimerkiksi maukasta polentaa. Maukkaita hetkiä!

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.