viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Intensiivinen jälkiruokaviini suklaiselle tryffelikakulle

49 / 2017 Antti Rinta-Huumo

Väkevä viini Ranska

Viinin kuivattujen hedelmien ja tumman suklaan aromien seuraan valmistuu yksinkertainen, mutta erittäin herkullinen kakku Antti Vahteran reseptin tapaan

Ainekset

Pohja

120 g voita
100 g tomusokeria
120 g tummaa suklaata
5 munaa
100 g sokeria
120 g vehnäjauhoja

Suklaavaahto

30 g sokeria
180 g tummaa suklaata
50 g kermaa
3 munankeltuaista
3 dl kermaa

Valmistusohje

Pohja

Vatkaa voi, tomusokeri ja sulatettu suklaa vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen joukkoon. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto varovasti suklaavaahdon joukkoon. Siivilöi sekaan jauhot. Paista voidellussa kakkuvuoassa 180-asteisessa uunissa 60 minuuttia.

Suklaavaahto

Lämmitä kerma ja sokeri. Nosta kattila liedeltä ja lisää suklaa ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa keltuaiset vaahdoksi ja lisää suklaamassaan. Lisää jäähtyneeseen seokseen kermavaahto.

Jaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta yksi osa kevyesti esimerkiksi kirsikkaliköörillä. Muut osat voit pakastaa seuraavaa käyttöä varten.

Levitä suklaakuorrutus kakun päälle. Käytä apuna irtopohjavuokaa, jotta saat reunoista ja pinnasta mahdollisimman tasaisen. Jäähdytä noin 8-10 min. jääkaapissa ennen tarjoilua. Koristele suklaalastuilla.

Edellisen viikon viinivinkki

Suomalaisia makuja itsenäisyyspäivään

Mayer Wiener Gemischter Satz 2016

Valkoviini Itävalta
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä