Viinin kuivattujen hedelmien ja tumman suklaan aromien seuraan valmistuu yksinkertainen, mutta erittäin herkullinen kakku Antti Vahteran reseptin tapaan
Ainekset
Pohja
120 g voita
100 g tomusokeria
120 g tummaa suklaata
5 munaa
100 g sokeria
120 g vehnäjauhoja
Suklaavaahto
30 g sokeria
180 g tummaa suklaata
50 g kermaa
3 munankeltuaista
3 dl kermaa
Valmistusohje
Pohja
Vatkaa voi, tomusokeri ja sulatettu suklaa vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen joukkoon. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto varovasti suklaavaahdon joukkoon. Siivilöi sekaan jauhot. Paista voidellussa kakkuvuoassa 180-asteisessa uunissa 60 minuuttia.
Suklaavaahto
Lämmitä kerma ja sokeri. Nosta kattila liedeltä ja lisää suklaa ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa keltuaiset vaahdoksi ja lisää suklaamassaan. Lisää jäähtyneeseen seokseen kermavaahto.
Jaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta yksi osa kevyesti esimerkiksi kirsikkaliköörillä. Muut osat voit pakastaa seuraavaa käyttöä varten.
Levitä suklaakuorrutus kakun päälle. Käytä apuna irtopohjavuokaa, jotta saat reunoista ja pinnasta mahdollisimman tasaisen. Jäähdytä noin 8-10 min. jääkaapissa ennen tarjoilua. Koristele suklaalastuilla.