Arvio
Chileläisessä Casillero del Diablon Pinot Noir -viinissä on avoin ja hyvin kypsän marjainen, erityisesti maukkaan kirsikkainen tuoksu. Tuoksua seuraava, melko kevyehkö maku on sekin kirsikkainen. Suutuntumaltaan viini on eloisa ja ilmava. Makuun tuo raikkautta ja ryhtiä punaisia marjoja aromeiltaan muistuttava hapokkuus. Kokonaisuus jättää tasaisen, kypsän marjaisen jälkivaikutelman, joka nostaa veden kielelle.
Kypsän marjaisen Pinot Noiren aromikkuus viimeistelee syksyisen mehevän punajuuririsoton
Tämän herkullisen marjaisen viinin seuraan suosittelisin maukkaan syksyistä risottoa.
Kuori ja leikkaa punajuuri pieniksi kuutioiksi. Kuumenna kattilassa tai padassa tilkka öljyä ja nokare voita. Lisää punajuurikuutiot ja hienonnettua salottisipulia ja valkosipulia. Lorauta joukkoon punaviiniä ja lisää hienonnettua timjamia.
Kaada joukkoon kana- tai kasvislientä niin että punajuuret ja sipulit peittyvät. Hauduta, kunnes punajuuret ovat medium-kypsiä.
Kuumenna toisessa kattilassa hieman öljyä ja aloita risottoriisin kuullottaminen. Sekoita taajaan, kunnes riisi alkaa muuttumaan läpikuultavaksi. Lorauta joukkoon hieman valkoviiniä ja sekoita.
Nostele joukkoon haudutetut punajuuret. Aloita liemen lisääminen vähitellen. Liemenä voit käyttää ensin punajuurien kypsennyksessä käytettyä lientä, tätä herkullista Casillero del Diablon Pinot Noir -viiniä ja kasvis- tai kanalientä. Nestettä lisätään vain niin paljon että riisi juuri ja juuri peittyy. Muista sekoittaa taajaan.
Kun riisi alkaa olemaan lähes kypsää, murusta joukkoon runsaasti feta-juustoa ja sekoita. Tarkista maku.
Nosta tarjolle syvälle lautaselle, ripottele päälle lisää fetaa ja viimeistele annos raidalla balsamietikasta valmistettua siirappia.