Arvio
Tämän viikon kypsän marjainen viini tulee Chilen Casablanca Valleysta – Casillero del Diablo Pinot Noir. Tuoksuteltaessa avointa tuoksua voi siitä aistia hyvin kypsää, punaista aromikkuutta. Siinä on myös metsän maanläheisiä tuoksuja sekä jopa kahvia ja muita paahteisia vivahteita. Keskitäyteläinen, lämminhenkinen maku seuraa aromeiltaan tuoksua. Kypsän marjaisuuden lisäksi mausta voi erottaa savuisia piirteitä ja hieman karheaa yrttisyyttä. Terhakka hapokkuus tekee mausta varsin napakan. Kokonaisuus kantaa hieman suuta supistavaan, mausteisen ”lihaiseen” jälkivaikutelmaan.
Viinin seuraksi
Koska Casillero del Diablo Pinot Noir ei ole turhan tuhti ja siinä on miellyttävän terhakka hapokkuus, sopii se mielestäni jopa aromikkaan vaalean lihan seuraan. Kokeile vaikka kokonaisena paistettua possun sisäfilettä. Ota fileen pintaan kaunis paistoväri paistinpannulla, mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä file uunissa varsin miedolla lämmöllä (noin 130 astetta). Anna fileen vetäytyä kypsennyksen jälkeen folioon käärittynä noin 10-15 minuuttia. Leikkaa fileestä noin 1,5 cm viipaleet. Aseta lihaviipaleet vadille. Nosta viipaleille muutama ruokalusikallinen ”kuorrutusta”. Valmista kuorrutus leikkaamalla pekonia hyvin ohuiksi suikaleiksi. Paista pekonia, kunnes se alkaa hieman rapeutumaan. Lisää joukkoon paloiteltuja sieniä ja jatka paistamista välillä sekoittaen. Viimeistele kuorrute erittäin reilulla määrällä hienonnettua persiljaa ja muutamalla lusikallisella smetanaa. Sekoita hyvin, tarkista maku ja lisää kuorrutetta kullekin lihaviipaleelle. Voit hieman gratinoida lihoja uunissa grillivastuksen alla. Tarjoa lisäksi esimerkiksi kermalla viimeisteltyä tagliatelle–nauhapastaa. Maistuvia hetkiä viikon viinin ja possunfileen seurassa!