Arvio
Viikon viinivinkin Chileläisessä punaviinissä on intensiivinen ja makean mausteinen, erittäin tummasävytteinen tuoksu. Aromeiltaan tuoksua seuraava maku on myös intensiivinen ja lähes mustasävytteinen. Siinä on hentoa savun, mustaherukan ja karhunvatukan vivahdetta. Runsaat, mutta tyyliltään pehmeät tanniinit tuovat viiniin ryhtiä. Kokonaisuus jättää tasaisen, hieman jopa mustikkaisen, maukkaan mehevän jälkivaikutelman.
Tiivisluonteisen mustikkainen punaviini kesyyntyy entisestään mehevän naudanfileen seurassa
Kesän grillauskauden ollessa kuumimmillaan voit valmistaa tämän Carmenèren kumppaniksi maukkaan liha-annoksen.
Hanki naudan- tai vasikanfileetä, mutta älä leikkaa sitä pihveiksi. Voit valmistaa tämän sisä- tai ulkofileestä. Halutessasi voit sitoa fileen. Hiero lihan pintaan suolaa ja pippuria. Anna maustua muutaman tunnin huoneenlämmössä.
Sivele lihan pintaan öljyä ja grillaa fileeseen hyvä väri kuumassa grillissä. Laske sen jälkeen lämpöä grillissä ja kypsennä loppuun epäsuoralla lämmöllä. Varo kuitenkin grillaamasta lihaa läpikypsäksi.
Nosta filee foliolle ja hiero lihan pintaan pestoa. Sulje folio ja anna lihan vetäytyä noin 10-15 minuuttia.
Valmista lisäkkeeksi esimerkiksi kuskusia. Paahda kuivalla pannulla pinjansiemeniä kunnes ne saavat kauniin pintavärin. Valmista kuskus ohjeen mukaan, mutta veden lisäämisen yhteydessä laita kuskusin joukkoon hieman rusinoita. Sekoita valmiin kuskusin joukkoon paahdetut pinjansiemenet ja hienonnettua tuoretta korianteria.
Leikkaa liha viipaleiksi, ripottele niille vielä hieman pestoa. Nauti kuskusin ja Casa Silva Carmenèren kera.