Arvio
Kirpsakan alkutalven tuulen tuivertaessa maistuu tämänviikkoinen viinivinkki, chileläinen punaviini Casa Silva Carmenère Reserva. Poikkeuksellisen intensiivisen värin omaavasta viinistä voi aistia tuhdin nuorekasta, lähes makeaa, tummaa marjaisuutta. Aromikkuus pursuilee karhunvatukkaa, tummaa kirsikkaa, paahteisuutta ja lämminhenkisyyttä. Tuoksua seuraava maku täyttää suun kypsän makealla hedelmäisyydellä. Suutuntumaltaan viini on erittäin harmoninen ja suunmyötäinen. Puhdaspiirteistä ja tummasävytteistä makua ryhdittävät poikkeuksellisen kypsät tanniinit ja miellyttävä hedelmähapokkuus. Harmoninen ja tyylikäs uuden maailman punaviini.
Viinin seuraksi
Casa Silvassa ei ole suuta häiritsevää särmikkyyttä, joten se on varsin ystävällinen viini ruokien kanssa yhdistettäväksi. Täyteläisen hedelmäisenä ja tummasävytteisenä punaviininä se nauttii kuitenkin suhteellisen täyteläisistä, talvisista liharuoista. Kokeile vaikkapa täytetystä härän ulkofilepihvistä valmistettua ruokaa. Valmista täyte kuutioimalla salotti- ja valkosipulia hyvin pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulit pienessä määrässä voita ja jäähdytä. Sekoita sipuleiden joukkoon hienonnettua, tuoretta timjamia, smetanaa ja reilusti vastaraastettua Parmesan-juustoa. Leikkaa pihveihin kyljestä käsin taskut ja täytä pihvit valmistamallasi täytteellä. Mausta huoneenlämpöiset pihvit ulkopuolelta suolalla ja pippurilla. Kuumenna paistinpannu ja paista pihvit pienessä määrässä voita. Tarjoa lisäkkeenä uuniperunaa ja mehevää sienimuhennosta. Sienimuhennoksen voit valmistaa vaikkapa osterivinokkaasta. Kuutioi sienet ja lisää maun mukaan sipulia. Freesaa sipulit ja sienet paistinpannulla voissa sekä mausta pippurilla ja hyppysellisellä suolaa. Kaada paistinpannun sisältö kattilaan ja lisää kuohukermaa. Keitä kasaan kunnes kastike paksuuntuu. Tarkista maku ja herkuttele pihvin ja perunoiden kanssa!