viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Chileläinen riesling kruunaa rapukeiton

8 / 2016 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini San Antonio

Kookospohjainen katkarapukeitto lämmittää ulkoilun jälkeen

Tämä runsas, lähes eksoottissävytteinen valkoviini sopii mainioksi yleisviiniksi kala- ja äyriäisruokien, myös hieman maustetumpien, seuraan. Kokeile viinin kaveriksi ulkoilun jälkeen mukavasti lämmittävää katkarapukeittoa.

Aloita sulattamalla katkaravut. Voit sulattaa ne yön yli jääkaapissa tai nopeammin huoneenlämmössä. Käytä mieluummin kuorellisia katkarapuja.

Kuori sulaneet katkaravut. Puhdista ja suikaloi purjosipulia ja sitruunaruohoa. Hienonna myös salotti- ja valkosipulia. Kuori ja kuutioi pieneksi myös tuoretta inkivääriä. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa. Lisää inkivääri ja suikaloitu sitruunaruoho.

Halkaise chili, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Lisää pataan. Suikaloi pataan myös erivärisiä paprikoita sekä ohueksi suikaloitua fenkolia. Jatka kuullottamista vielä hetkinen.

Lorauta pataan valkoviiniä ja kiehuta hetkinen. Lisää vielä kookosmaitoa. Kiehuta hiljaa hymyillen noin 10 minuuttia.

Lisää lopuksi pataan jättikatkaravut ja hieman pilkottua tomaattia. Purista joukkoon sitruunamehua ja lisää pieni loraus hummerifondia sekä halutessasi hienonnettua tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa. Tarkista maku ja anna hautua vielä kiehuttamatta noin 10 minuuttia.

Kauho lautaselle keittoa, kaada lasiin chileäistä rieslingiä ja nauti höyryävä, lämmittävä keitto vaikkapa vastapaistetun patongin kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Katalonian chardonnayta kausiherkulle

Raimat Castell de Raimat Chardonnay 2014

Valkoviini Katalonia
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä