viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Carmim Alicante Bouschet

1 / 2011 Aki Björklund2

Punaviini Portugali

Arvio

Uusi vuosi alkaa portugalilaisella punaviinisuosituksella. Viinissä on hyvin tuhti ja tummasävytteinen tuoksu. Siinä on maanläheisen muhevia aromeja ja mausteista tammisuutta. Tuoksua seuraava nuorekas maku on sekin tummasävytteinen. Suutuntumaltaan viini on hyvin ryhdikäs, sillä eloisa hapokkuus ja napakka tanniinisuus antavat kokonaisuuteen terhakkuutta. Viini jättää ryhdikkään, hieman savuisen jälkivaikutelman.

Viinin seuraksi

Tämä ryhdikäs, tummasävytteinen punaviini sopii monenlaisten, selkeämakuisten tummien liharuokien seuraan. Aloita uusi vuosi herkuttelemalla Carmimin kanssa takuuvarmasti herkullista naudan sisäfilettä. Tämä valmistustapa soveltuu, kun vieraita on hieman useampi. Käytä annokseen fileen keskiosaa. Halkaise filee pituussuunnasta kahtia siten että saat kaksi mahdollisimman tasakokoista ”pötköä”. Ota filepötköihin paistinpannulla kaunis pintaväri. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääri lihapötköt tiukasti kelmun sisään – molemmat pötköt omaan kelmuunsa. Kierrä kelmua vähintään kolme kierrosta. Kypsennä lihat miedossa, noin 110 asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpö on 52 astetta. Nosta uunista ja kääri lihat vetäytymään folion sisään noin 10 minuutiksi. Valmista lisäkkeeksi esimerkiksi sienimuhennosta ja uunibataatteja. Leikkaa bataatit sopiviksi annospaloiksi. Aseta bataatit pystyyn uunivuoalle ja tee leikkauspintaan veitsellä viillot. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä uunissa noin. 160 asteessa. Kypsymisen aikana voit maustaa bataatteja esimerkiksi valkosipuliöljyllä. Sen saat hauduttamalla valkosipuliviipaleita öljyssä hyvin miedolla lämmöllä. Maukasta viinivuotta 2011!

Edellisen viikon viinivinkki

Brut Excellent

Brut Excellent 2008

Kuohuviini Itävalta
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä