viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Yrttisen nahkaista Ripassoa meetwurstipossulle

10 / 2013 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Veneto

Arvio

Viikon suositusviinissäni, Veneton alueen Campolietin Ripassossa on avoin, aromikas ja tyyliltään rustiikkinen tuoksu. Siinä on kuivattuja hedelmiä, nahkaisuutta ja makeita mausteita. Keskitäyteläinen maku seuraa aromeiltaan tuoksua. Viinissä on lisäksi aistittavissa eläimellisyyttä ja yrttisyyttä. Pehmeät tanniinit ja eloisat hapot tukevat kokonaisuutta jättäen lähes veden kielelle nostattavan, monivivahteisen jälkivaikutelman.

Possu saa mehevän täytteen aromikkaasta meetwurstitahnasta

Tämän viikon rustiikkisluonteisen punaviinin seuraan suosittelisin valmistamaan mehevän possuannoksen.

Hanki possun sisäfileetä ja puhdista se ylimääräisistä kalvoista. Leikkaa file kyljestä auki pituussuuntaan. Mausta liha suolalla. Valmista täytteeksi meetwurstitahna. Aloita sen valmistus sekoittamalla kulhossa pieniksi kuutioiksi leikattua meetwurstia, pilkottua aurinkokuivattua tomaattia, kaprista ja hienonnettua tuoretta timjamia. Sekoita joukkoon “sidonta-aineeksi” pippurituorejuustoa. Lusikoi täytettä fileen sisään ja sulje filepötkö hammastikuilla tai sidontalangalla.

Ota kuumalla pannulla kaunis väri fileeseen ja kypsennä loppuun uunissa. Nosta valmis file uunista ja anna vetäytyä esim. folion sisällä hetkinen ennen leikkaamista. Tarjoa lisäkkeenä mehevää bataattipyreetä, jolloin et tarvitse välttämättä edes kastiketta. Toisaalta voit lusikoida lautaselle uunivuokaan mahdollisesti muodostunutta lientä. Lisäksi annokseen sopii esimerkiksi raikastava vihreä salaatti balsamivinaigretin kera. Nauti maalaishenkisestä yhdistelmästä!

Edellisen viikon viinivinkki

Raikasta Rieslingin limeä ja mineraalisuutta mateelle

Thorn-Clarke Mount Crawford Single Vineyard Riesling 2010

Valkoviini Etelä-Australia
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä