Arvio
Viikon suositusviinissäni, Veneton alueen Campolietin Ripassossa on avoin, aromikas ja tyyliltään rustiikkinen tuoksu. Siinä on kuivattuja hedelmiä, nahkaisuutta ja makeita mausteita. Keskitäyteläinen maku seuraa aromeiltaan tuoksua. Viinissä on lisäksi aistittavissa eläimellisyyttä ja yrttisyyttä. Pehmeät tanniinit ja eloisat hapot tukevat kokonaisuutta jättäen lähes veden kielelle nostattavan, monivivahteisen jälkivaikutelman.
Possu saa mehevän täytteen aromikkaasta meetwurstitahnasta
Tämän viikon rustiikkisluonteisen punaviinin seuraan suosittelisin valmistamaan mehevän possuannoksen.
Hanki possun sisäfileetä ja puhdista se ylimääräisistä kalvoista. Leikkaa file kyljestä auki pituussuuntaan. Mausta liha suolalla. Valmista täytteeksi meetwurstitahna. Aloita sen valmistus sekoittamalla kulhossa pieniksi kuutioiksi leikattua meetwurstia, pilkottua aurinkokuivattua tomaattia, kaprista ja hienonnettua tuoretta timjamia. Sekoita joukkoon “sidonta-aineeksi” pippurituorejuustoa. Lusikoi täytettä fileen sisään ja sulje filepötkö hammastikuilla tai sidontalangalla.
Ota kuumalla pannulla kaunis väri fileeseen ja kypsennä loppuun uunissa. Nosta valmis file uunista ja anna vetäytyä esim. folion sisällä hetkinen ennen leikkaamista. Tarjoa lisäkkeenä mehevää bataattipyreetä, jolloin et tarvitse välttämättä edes kastiketta. Toisaalta voit lusikoida lautaselle uunivuokaan mahdollisesti muodostunutta lientä. Lisäksi annokseen sopii esimerkiksi raikastava vihreä salaatti balsamivinaigretin kera. Nauti maalaishenkisestä yhdistelmästä!