viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Mehevä italialainen punaviini maukkaalle juurestaginelle

43 / 2018 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Apulia

Juureksista valmistettu mausteinen tagine tarjoillaan taboulleh’n kera

Tämä kainosti makeuttakin tarjoileva luomupunainen sopii maukkaasti Arto Rastaan herkullisen juurestaginen seuraan. Viini taittaa maukkaasti taginen mausteisuutta.

Ainekset

4 annosta
maidoton, munaton, vegaani
40 min + 1 h kypsennykseen
*
4 porkkanaa
1 keskikokoinen lanttu
1/2 mukulaselleri
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
3 rkl ras el hanout -mausteseosta
2 rkl oliiviöljyä
vettä
4 luumua
12 taatelia
lehtipersiljaa hienonnettuna
*
Ras el hanout:
2 tl hienonnettua juustokuminaa
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl suolaa
2 tl jauhettua mustapippuria
1/2 tl kanelia
1/2 tl jauhettuja korianterin siemeniä
1/2 tl cayennepippuria
1/2 tl jauhettua maustepippuria
*
Tabbouleh:
250 g bulguria
vettä
suolaa
1/2 kurkku
1 valkosipulinkynsi
4 tomaattia kuutioina
1 dl korianteria hienonnettuna
1 dl persiljaa hienonnettuna
6 rkl oliiviöljyä
1 sitruuna (kuori + 2 rkl mehua)
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele juurekset isohkoiksi paloiksi. Kuori sipulit. Viipaloi sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet.
2. Valmista ras el hanout -masteseos sekoittamalla kaikki mausteet keskenään.
3. Kuumenna taginepata tai käyttä valurautapataa. Lisää pataan oliiviöljy sekä sipulit. Kuullota hetki.
4. Lisää juurekset. Kuullota myös juureksia hetki. Mausta ras el hanout -mausteseoksella.
5. Lisää vettä sen verran, että tuotteet peittyvät juuri ja juuri. Anna hautua miedolla lämmöllä kanen alla noin tunnin.
6. Paloittele padan kypsyessä kivettömät luumut neljään osaan ja poista taateleista kivet. Lisää ne pataan tunnin kypsymisen jälkeen ja hauduta vielä 10 minuuttia.
7. Valmista padan kypsyessä myös tabbouleh. Keitä bulgur suolavedessä pakkauksen ohjeiden mukaan kypsäksi.
8. Kuori kurkku ja valkosipuli. Kuutio kurkku ja tomaatit. Hienonna valkosipuli ja yrtit.
9. Lisää kasvikset, yrtit, öljy ja sitruunan raastettu kuori bulgurin sekaan. Mausta 2 rkl sitruunamehua, suolalla ja pippurilla.
10. Ripottele taginepadan pintaan juuri ennen tarjoilua lehtipersiljaa. Tarjoile pata tabboulehin kanssa.

Edellisen viikon viinivinkki

3 lajikkeen valkoviini ja punajuuririsotto

Camden Park Chardonnay Sauvignon Blanc Pinot Grigio 2016

Valkoviini Australia
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä