viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Mausteista ryhdikkyyttä Itävallasta!

49 / 2016 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Niederösterreich

Pikkujoulupossu nautitaan mehevän kastikkeen kera

Tulevana viikonloppuna juhlitaan vielä varmasti pikkujouluja. Tämänkertainen ruokasuositukseni on maukas herkku vaikkapa niihin pirskeisiin. Hanki kaupasta possun niskaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita niska uunivuokaan muutaman laakerilehden, maustepippureiden, muutaman valkosipulikynnen ja timjamin kera. Pilko joukkoon vielä hieman porkkanaa ja sipulia.

Täytä vedellä (tai voit halutessasi käyttää mietoa lihalientäkin) siten, että liha juuri ja juuri peittyy.

Kypsennä noin 100 asteisessa uunissa ainakin 10 tunnin ajan. Anna lihan jäähtyä liemessään. Kun liha on jäähtynyt, revi se käsin reiluiksi paloiksi kulhoon.

Valmista mehevä kastike sekoittamalla majoneesia, hieman appelsiininmehua, karkeaa dijonsinappia ja parmesanraastetta. Viimeistele tämä kastike vielä puristamalla joukkoon hieman sitruunanmehua.

Lämmitä possupalat kevyesti vaikkapa mikrossa. Mausta ja mehevöitä repimäsi lihapalat tämän jälkeen valmistamallasi kastikkeella.

Halkaise isot sämpylät tai leikkaa suuresta maalaislimpusta reilun kokoisia viipaleita. Levitä niille majoneesia. Lisää käsin revittyä salaattia ja nosta leipäviipaleelle majoneesilla maustamaasi lihaa. Leikkaa päälle muutama viipale suolakurkkua ja nosta toinen leipäviipale hatuksi. Tarjoile vaikkapa leivinpaperista muotoilemista ”pusseista” maukkaan grünerin kera!

Edellisen viikon viinivinkki

Kukkaisen parfyyminen viini mausteisen keiton seuraan

Spy Valley Gewürztraminer 2015

Valkoviini Uusi-Seelanti
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä