viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Sipulipiiras ja hedelmäinen Bestheimin Pinot Gris

13 / 2019 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Alsace

Parmesan ja sinappi viimeistelevä sipulitäytteen

Viikon viinivinkki maistuu vaikkapa runsasmakuisen sipuligaletten seurassa.

Ainekset

4 annosta
kasvis
1 1/2 tuntia
*
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
75 g sulatettua voita
1 tl suolaa
noin 1 dl vettä
*
Täyte:
50 g voita
noin 800 g sipuleita
3 valkosipulinkynttä
1 tl kuivattua tai 1 rkl tuoretta timjamia
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 rkl vahvaa sinappia
75 g parmesaania raastettuna
*
Voiteluun:
1 muna

Valmistusohje

1. Valmista täyte. Kuori ja suikaloi sipulit ohuelti, hienonna valkosipuli.
2. Sulata voi valurautapannussa tai padassa. Lisää sipulit. Paista sipuleita ensin 5 minuuttia hyvällä lämmöllä, laske lämpö miedoksi ja kuumenna välillä sekoitellen noin 45 minuuttia, kunnes sipuli hiljalleen karamelisoituu kullanruskeaksi.
3. Mausta sipuli timjamilla, suolalla ja pippurilla.
4. Sekoita taikina-ainekset keskenään sipulin kypsyessä. Pyöritä taikina palloksi, anna levätä kelmuun käärittynä 1/2 tuntia.
5. Kauli taikina leivinpaperin päällä halkaisijaltaan 35 cm:n pohjaksi. Tee piiraspohjaan kääntämällä ja rypyttämällä parin sentin reuna. Voitele reunat halutessasi munalla.
6. Levitä pohjan päälle sinappi, puolet juustosta ja sipulit.
7. Paista galettea 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.
8. Ripottele loput parmesaaniraasteesta kuuman piirakan pinnalle.

Edellisen viikon viinivinkki

Plan B Riesling ja aasialaiset kalapullat

Plan B Riesling 2017

Valkoviini Länsi-Australia
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä