Arvio
Syyskuisen viikon viinivinkkini on rehellisen rustiikkinen ranskalainen punaviini Rhônen laaksosta. Belleruche-viinissä on maalaismainen ja kypsän marjainen tuoksu. Siitä voi erottaa hentoa nahkaisuutta, yrttisyyttä ja savua. Maku on keskitäyteläinen ja myötäilee tarkasti tuoksun kypsien marjojen vivahteita ja nahkaisuutta. Maulle tuovat ryhtiä marjainen hapokkuus ja pehmeät tanniinit. Kokonaisuus jättää hieman suuta supistavan jälkivaikutelman. Viini on kokonaisuutena maalaismaisen rehti ja suoraviivainen.
Viinin seuraksi
Belleruche on oiva seuralainen selkeämakuisten, tummien liharuokien ja riistan seuraan. Kokeile sitä vaikkapa yrttisiä makuja tarjoavan ankanrinnan seuraan. Leikkaa ankanrinnan rasvapuolelle ristiviiltoja. Ota rintafileisiin kevyt pintasavu savustuspöntössä tai halutessasi savustuspussissa. Savustuksen jälkeen laita fileet rasvapuoli alaspäin kylmälle paistinpannulle ja laita pannu kuumentumaan. Lämmetessään pannu sulattaa ylimääräistä rasvaa pois. Mausta lihapuolelta suolalla ja mustapippurilla. Kun rasvapuoli on saanut mukavan, rapean ja kauniin ruskean pinnan, käännä fileet ja paista muutaman minuutin ajan. Mausta myös toiselta puolelta. Nosta folion sisään vetäytymään noin 10 minuutin ajaksi. Valmista lisäkkeeksi timjamikermassa muhennettuja perunoita. Kiehuta hiljaa hymyillen kermaa ja tuoretta timjamia, kunnes kerma alkaa hieman paksuuntumaan. Kuutioi perunaa ja hienonna sipulia. Kuullota sipulit ja perunat nokareessa voita. Lisää timjamikermaa ja hauduta, kunnes perunat ovat kypsiä. Leikkaa vetäytynyt file ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa mehevän perunalisäkkeen ja ankanrinnan lisäksi vielä paistettua sipulia. Korkkaa pullo Belleruchea ja nauti.