Arvio
Rondinella-, Corvina- ja Cabernet Sauvignon -lajikkeista valmistetun punaviinin avoimen aromikas tuoksu viestii kuivatuista hedelmistä, makeasta mausteisuudesta ja nahkaisuudestakin. Varsin täyteläinen maku toistaa tarkasti tuoksun aromit. Suutuntumaltaan lähes makeasta mausta voi erottaa lisäksi jopa parfyymistä kukkaisuutta. Mehukasta makua ryhdittävät pehmeät tanniinit ja makean marjainen hapokkuus. Kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, mausteisen, vaniljaisen jälkivaikutelman, joka nostaa melkein veden kielelle.
Aromikas salaatti maistuu herkullisen punaviinin kera
Vaikka viikon viinivinkki onkin punainen, maistuu se mehukkuudessaan ja mausteisuudessaan aromikkaan salaatin kera.
Hienonna salaattia varten makusi mukaan valko- ja punasipulia ja pikkuriikkisen tuoretta inkivääriä. Paloittele siitakesieniä sekä punaista ja keltaista paprikaa.
Kuumenna kattilassa pikku tilkka öljyä. Freesaa siinä hetkisen sipuleita, inkivääriä, sieniä ja paprikoita. Mausta suolalla ja pippurilla. Pidä lämpimänä.
Kuumenna kattilassa kasvislientä ja lisää joukkoon kuskus-suurimot. Katso veden ja suurimoiden suhde kuskus-paketista. Sekoita ja nosta kattila liedeltä. Anna hautua. Kun kuskus on kypsää, sekoita se haarukalla irtonaiseksi.
Poista huoneenlämpöisestä karitsanpaistista ylimääräiset kalvot. Leikkaa se haluamasi kokoisiksi kuutioiksi. Mausta suolalla ja rouhaisulla mustapippuria. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä, nokare voita ja muutama timjaminoksa. Paista karitsakuutioihin nopeasti kaunis pinta.
Lisää irtonainen kuskus kattilassa freesattujen sipulien, paprikoiden, inkiväärin ja sienten joukkoon. Sekoita mukaan myös paistetut karitsakuutiot.
Viimeistele ruoka hienontamalla joukkoon maun mukaan tuoretta korianteria. Halutessasi voit murentaa mukaan myös fetajuustoa.
Korkkaa herkullinen italialainen ja nauti.