viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Angullong Fossil Hill Pinot Gris

4 / 2011 Aki Björklund2

Valkoviini Etelä-Australia

Arvio

Tämän viikon suositusviinini on erittäin maukas ja mehevä valkoviini eteläiseltä pallonpuoliskolta, Australiasta. Tuoksuteltaessa viiniä voi siitä erottaa erittäin hedelmäistä, jopa eksoottisen kypsää aprikoosin ja persikan tuoksua. Siinä on lisäksi hentoa hunajaa ja mineraalisuuttakin. Tuoksua seuraava maku on kuiva, mutta erittäin hedelmäinen Tuoksun kypsien vivahteiden lisäksi siinä on puhdaspiirteisiä omenan ja päärynän aromeja – myös sitrusmaisuutta ja makeita mausteita. Reilu hapokkuus tuo tasaiseen suutuntumaan tarvittavaa ryhtiä ja kokonaisuus jättääkin mukavasti suuta supistavan jälkivaikutelman.

Viinin seuraksi

Hedelmäinen viini ei tuota ruokavalinnan suhteen juurikaan ongelmia. Viini on erinomainen yleisviini reilumpien kala- ja äyriäisruokien seuraan. Ehdottaisin tarjoamaan Pinot Gris–lajikkeesta valmistetun viinin kera esimerkiksi aromikasta ruokaa tonnikalasta. Hyvin varustelluista ruokakaupoista saa usein tonnikalakyljyksiä. Kannattaa tarkistaa myös pakastealtaat. Mikäli tonnikalaa ei löydy, voit käyttää aivan mainiosti myös muuta punalihaista kalaa. Valmista lisäkkeeksi yrttinen perunapaistos. Keitä perunat lähes kypsiksi, jäähdytä ja leikkaa ne lohkoiksi. Leikkaa myös punasipulia samankokoisiksi lohkoiksi. Valmista yrttiöljy tehosekoittimessa. Lisää öljyn sekaan tuoretta basilikaa ja korianteria. Lopussa raasta joukkoon vielä parmesanjuustoa. Kuumenna kasari tai wokkipannu. Lisää sinne tilkkanen öljyä ja sipulilohkot – myös hienonnettua valkosipulia. Kun sipulit alkavat kypsyä, lisää maun mukaan tuoretta, hienonnettua chiliä. Lisää kapriksia, oliiveja ja viipaloitua, aurinkokuivattua tomaattia. Anna hautua hetkisen. Viimeistele paistos lisäämällä perunalohkot ja lusikoi joukkoon valmistamaasi yrttiöljyä. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Kuumenna pannu ja nokare voita. Paista siinä pinnaltaan kuivatut tonnikalaviipaleet. Pidä huolta ettei tonnikala kypsy liikaa. Sen tulisi jäädä punertavaksi sisältä. Kun olet kääntänyt kalan, lusikoi pintaan vielä hieman yrttiöljyä. Nostele paistosta lautaselle ja asettele kala paistoksen päälle. Voit halutessasi vielä raastaa päälle hieman parmesanjuustoa. Ja sitten Angullongia lasiin ja nautinto on taattu!

Edellisen viikon viinivinkki

Savia Viva Familia Xarel.lo

Savia Viva Familia Xarel.lo 2011

Valkoviini Katalonia
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä