Alkuvuoden kausiherkussa kala ja katkaravut kohtaavat vuohenjuuston
Alkuvuoden kausiherkku blini kuuluu jälleen niihin ruokiin, jolle löytyy lähes saman verran reseptejä kuin on pannujensa äärellä paistinlastojen kanssa häärääjiäkin. Sama pätee lisukkeiden kanssa.
Tällä kerralla suosittelisin tälle Delormen maukkaalle kuohuviinille ja blinille lisuketta katkaravuista, kylmäsavulohesta ja vuohenjuustosta.
Sulata katkaravut siivilässä ja kuivaa ne huolellisesti sulatuksen jälkeen esimerkiksi talouspaperien tai liinojen välissä. Leikkaa kylmäsavulohta pieniksi kuutioiksi. Laita leikattu lohi sekä kuivatut katkaravut kulhoon ja murusta joukkoon maun mukaan vuohenjuustoa (esim. Soignon tai Saint Maure). Lisää vielä kuivalla pannulla kauniin rusehtaviksi paahdettuja pinjansiemeniä ja pieneksi kuutioitua punasipulia.
Purista joukkoon hieman limemehua ja rouhaise joukkoon mustapippuria. Sekoita ja lisää smetanaa ”sitomaan” lisuketta. Tarkista maku.
Nosta blini tai blinit lautaselle ja lusikoi mehevää lisuketta lämpimän kausiherkun päälle. Nauti hedelmäisen herkullisen ranskalaisen ja hyvän mielen kera!