viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Herkullista kuohuvaa Ranskan Bourgognesta

5 / 2017 Antti Rinta-Huumo

Alkuvuoden kausiherkussa kala ja katkaravut kohtaavat vuohenjuuston

Alkuvuoden kausiherkku blini kuuluu jälleen niihin ruokiin, jolle löytyy lähes saman verran reseptejä kuin on pannujensa äärellä paistinlastojen kanssa häärääjiäkin. Sama pätee lisukkeiden kanssa.

Tällä kerralla suosittelisin tälle Delormen maukkaalle kuohuviinille ja blinille lisuketta katkaravuista, kylmäsavulohesta ja vuohenjuustosta.

Sulata katkaravut siivilässä ja kuivaa ne huolellisesti sulatuksen jälkeen esimerkiksi talouspaperien tai liinojen välissä. Leikkaa kylmäsavulohta pieniksi kuutioiksi. Laita leikattu lohi sekä kuivatut katkaravut kulhoon ja murusta joukkoon maun mukaan vuohenjuustoa (esim. Soignon tai Saint Maure). Lisää vielä kuivalla pannulla kauniin rusehtaviksi paahdettuja pinjansiemeniä ja pieneksi kuutioitua punasipulia.

Purista joukkoon hieman limemehua ja rouhaise joukkoon mustapippuria. Sekoita ja lisää smetanaa ”sitomaan” lisuketta. Tarkista maku.

Nosta blini tai blinit lautaselle ja lusikoi mehevää lisuketta lämpimän kausiherkun päälle. Nauti hedelmäisen herkullisen ranskalaisen ja hyvän mielen kera!

Edellisen viikon viinivinkki

Biodynaamista itävaltalaista graavisiialle

Meinklang Grüner Veltliner 2015

Valkoviini Burgenland
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä