viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Kolmen lajikkeen Anakena kera samettisen paprikakeiton

48 / 2015 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini San Antonio

Paprikakeitto viimeistellään paahdetulla vuohenjuustolla

Viinin seuraksi valmistuu mutkaton, viileässä kelissä mukavasti lämmittävä vuohenjuustoinen paprikakeitto. Voit valmistaa keiton pelkästään tuoreista punaisista paprikoista tai käyttää osaksi säilöttyjä paprikasuikaleita.

Aloita pilkkomalla paprikat sekä hienontamalla reilusti sipulia ja valkosipulia. Kuumenna kattilassa voita ja öljyä. Lisää kattilaan sipulit, paprikat ja mahdollisesti käyttämäsi siivilöidyt paprikasuikaleet. Hienonna joukkoon myös runsaasti tuoretta timjamia. Kuullottele hetkinen. Lorauta joukkoon valkoviiniä, tilkkanen valkoista balsamicoa, suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Lisää kasvis- tai kanalientä niin, että paprikat ja sipulit peittyvät. Hauduta kunnes paprikat ovat kypsiä. Lisää lopussa reilusti vuohenjuustoa sekä sokeria maun pyöristämiseksi.

Kauho valmistamaasi keittopohjaa tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Lisää soseuttamisen aikana joukkoon lämmitettyä kermaa siten, että saat keitosta paksuudeltaan sopivaa.

Valmista lisukkeeksi paahdettua vuohenjuustoa. Murenna juustoa uunipellille ja hienonna mukaan hieman tuoretta rosmariinia. Paahda kunnes juusto saa kauniin värin. Anna jäähtyä ja sekoita joukkoon hieman hunajaa sekä valkosipuliöljyssä valmistettuja leipäkrutonkeja.

Lämmitä kermalla jatkettua keittoa kattilassa ja tarkista maku. Kauho keitto lautaselle ja viimeistele vuohenjuusto-krutonki-lisukkeella.

Maistuvia hetkiä Anakenan ja keiton kanssa!

Edellisen viikon viinivinkki

Mehevää australialaista rapuwrapille

The Hermit Crab Viognier Marsanne 2013

Valkoviini Etelä-Australia
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä