viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Alsace One

39 / 2008 Aki Björklund2

Valkoviini Alsace

Arvio

Viikon viinivinkki on maukkaan hedelmäinen valkoviini Ranskan Alsacesta. Viinissä on avoin, kypsän hedelmäinen ja mausteinen tuoksu. Siitä voi erottaa myös hentoa hunajaa ja kukkaisia vivahteita. Maku on kuiva, mutta kypsän hedelmäinen. Tuoksun leveä aromikkuus seuraa myös makuun. Siinä on lisäksi mineraalisuutta ja hedelmäistä kokonaisuutta napakoittavaa sitrusmaista hapokkuutta. Tasapainoinen kokonaisuus jättää kuitenkin terhakkaan ja eloisan, hieman suuta supistavan jälkivaikutelman.

Viinin seuraksi

Reilu ja kypsän hedelmäinen valkoviini maistuu täyteläisen, punalihaisen kalaruoan kanssa. Vielä on mahdollisuus kuumentaa grilli ja pariloida siinä mehevän maukas palanen lohifileestä. Mausta kala etukäteen suolalla ja pippurilla. Voit halutessasi raastaa pintaan vielä tuoretta inkivääriä. Grillaa kalaa siten että se juuri ja juuri jää sisältä vielä punertavaksi. Liian pitkä kypsentäminen kuivattaa kalaa turhaan. Valmista lisäkkeeksi salottisipulista ja suppilovahveroista kermaista kastiketta ja puikulaperunoista maukasta perunasosetta. Viimeistele annos vielä rapealla sokerihernelisäkkeellä. Suikaloi pituussuuntaan sokeriherneitä ja suikaloi pekonia. Ryöppää herneet nopeasti vedessä ja valuta hyvin. Paista pekoni pannulla rapeaksi ja lisää joukkoon hernesuikaleet. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa puikulasoseen, suppilovahverokastikkeen ja mehevän lohen kanssa.

Edellisen viikon viinivinkki

Saperavi

Askaneli Saperavi 2007

Punaviini Georgia
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä