Arvio
Tämän viikon luonnonmukaisin menetelmin tuotetussa suositusvalkoviinissä on runsaan hedelmäinen tuoksu, jossa on runsaasti makeaa mausteisuutta ja eksoottista hedelmäisyyttä. Aromeiltaan tuoksua seuraava maku on suuntäyttävän runsas. Siinä on lisäksi aistittavissa lähes hillomaista sitrusmaisuutta, mineraalisuutta, ananaksen ja persikan vivahteita. Tiivisaromista makua ryhdittää reilu hapokkuus ja näin kokonaisuus on kypsästä hedelmäisyydestä huolimatta miellyttävässä tasapainossa.
Viinin makea mausteisuus ja eksoottiset vivahteet luovat ruoan kanssa mielettömän aromimaailman
Adobesta saa seuralaisen niin täyteläisille kalaruoille kuin selkeämakuisille vaaleille lihoillekin. Mitäpä jos tällä kertaa kokeilisit mehevää broiskuannosta viinin seuraan?
Mausta broilerin rintafileet suolalla ja pippurilla. Purista mausteeksi vielä hieman limemehua ja raasta päälle vielä ripaus limen kuorta. Anna maustua noin puolen tunnin ajan.
Kauniiden kelien saattelemana kuumenna grilli ja ota fileisiin nopeasti kaunis pintaväri. Siirrä fileet pois ”suorasta” lämmöstä ja anna kypsyä loppuun asti hieman sivussa. Näin liha pysyy mehevämpänä.
Grillaa samalla esikypsennettyjä maissintähkiä. Grillauksen antama paahteinen aromikkuus sopii maissille erinomaisesti.
Valmista lisäkkeeksi muhennettua purjoa. Leikkaa pesty purjo renkaiksi ja kuullota kattilassa reilussa nokareessa voita. Lisää suolaa, pippuria, hieman smetanaa ja kuohukermaa. Kiehuttele sopivan paksuksi. Tarkista maku. Purista hieman sitruunanmehua antamaan mehevälle lisukkeelle ryhtiä.
Nostele lautaselle vihreää salaattia jonka päälle voit käsin tai veitsellä irrottaa maissit tähkästä. Lusikoi muhennettua purjoa salaatin viereen ja viimeistele annos leikkaamalla vetäytyneestä, mehevästä broilerin rintafileestä reiluja viipaleita ja asettelemalla ne purjon ja salaatin viereen.
Adoben Gewürztramineria lasiin ja nautinto on valmis!