Arvio
Touriga Nacional -, Syrah-, Petit Verdot – ja Alicante Bouchet -lajikkeista valmistettu punaviini, jonka aromeissa on paahteista marjaisuutta, hapankirsikkaa, mustaherukkaa, yrttejä, savua ja pippurisuutta. Viini saa ryhdin eloisasta hapokkuudesta ja nuorekkaista tanniineista.
Alkon tuotesivu
Lindströmin pihvit
Ainekset
1 sipuli
1 rkl voita
2 rkl sokeria
1 dl korppujauhoja
1 dl vettä
3 etikkajunajuurta, keskikokoista
400 g naudan paistijauhelihaa
2 dl kermaa
1 muna
mustapippuria
suolaa
*
Paistetut sipulirenkaat:
4–6 keltasipulia
2–3 rkl voita
3 rkl sokeria
mustapippuria
suolaa
*
Paistamiseen: voita
*
Perunamuhennos:
8–10 jauhoista perunaa, esim. Pito, Amazon, Rosamunda
vettä
150 g voita
4 dl täysmaitoa
suolaa
Valmistusohje
1. Valmista ensin perunamuhennos. Kuori perunat, leikkaa ne kahtia tai suuremmat neljään osaan. Keitä suolattomassa vedessä niin kauan, että perunat menevät reilusti rikki.
2. Kaada keitinvesi pois. Survo perunat perunansurvimella. Lisää pehmeä voi ja sekoita.
3. Kuumenna maito ja lisää se muhennokseen koko ajan survimella sekoittaen. Mausta suolalla.
4. Tee lindströmin pihvit. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulisilppua paistinpannulla vähässä voissa. Lisää sekaan sokeri ja jatka paistamista hetki. Anna sipulien jäähtyä.
5. Sekoita korppujauhot ja vesi, anna turvota.
6. Raasta punajuuret hienolla terällä.
7. Lisää korppujauhoseokseen jauheliha, punajuuriraaste, kuullotetut sipulit, kerma ja mausteet. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi sekaan muna.
8. Muotoile lihamassasta haluamasi kokoisia pihvejä.
9. Kuori paistettujen sipulirenkaiden sipulit ja leikkaa renkaiksi.
10. Paista pihvit voissa paistinpannulla kypsiksi. Siirrä pihvit pois pannulta.
11. Paista seuraavaksi sipulirenkaat kullan keltaisiksi ja pehmeiksi paistinpannulla voin ja sokerin kanssa. Mausta pippurilla ja suolalla.
Maukkaat lindströmin pihvit viimeistellään paistetuilla sipulirenkailla ja nautitaan rustiikkisen punaviinin kanssa.