Arvio
Kuivattuja hedelmiä, kuten taateleita ja rusinoita muistuttava hillomaisen makea tuoksu on avoin, leveä ja helposti lähestyttävä. Suuntäyttävä maku seuraa aromeiltaan makeahkoa tuoksua. Viini on runsaan hedelmäinen ja suutuntumaltaan lähes paksu, samalla se on myös varsin lämminhenkinen. Lempeät parkkihapot tuovat viiniin ryhtiä ja antavat sille rakennetta. Kokonaisuus jättää varsin pitkän ja suunmyötäisen, tummasävytteisen ja luumuisen jälkivaikutelman.
Alkon tuotesivu
Anjovis ja sinappi tuovat viimeisen silauksen riistan makuisiin pyöryköihin
Ainekset
gluteeniton, munaton
20 min + 25 min kypsymiseen ja maustumiseen
*
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
400 g hirvenjauhelihaa
200 g porsaanjauhelihaa
1/2 dl anjovista hienonnettuna
1 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
1 tl maustepippuria
1 tl suolaa
*
Paistamiseen:
voita
*
Makea sinappikastike:
gluteiiniton, munaton, maidoton
15 min + 30 min keittämiseen
*
1/2 porkkana
1 sipuli
1/2 dl sokeria
1 dl punaviinietikkaa
2 dl punaviiniä
4 dl demi glace-kastikepohjaa (esim. HK)
2 tl sinappia (esim. Turun tai Auran)
suolaa
mustapippuria
Valmistusohje
Hirvipyörykät:
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuulota sipulit voissa paistinpannussa.
2. Sekoita lihapullien kaikki ainekset keskenään ja anna maustua hetki.
3. Pyörittele taikinasta isohkoja palloja ja paista pannulla voissa tai kypsennä uunissa 180 asteessa, kunnes pinta on kauniin ruskea ja pyörykät täysin kypsiä.
Makea sinappikastike:
1. Kuori kasvikset. Kuutio porkkana ja hienonna sipuli.
2. Paahda sokeri kattilassa. Lisää sipulit ja porkkanat. Lisää myös etikka ja keitä, kunnes etikka on haihtunut lähes pois.
3. Lisää punaviini ja keitä, kunnes siitä on jäljellä noin puolet.
4. Lisää demi glace ja keitä, kunnes nesteestä on jäljellä 2/3.
5. Siivilöi kastike. Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla.
Vinkki:
Tarjoile tilli-perunamuusin ja lanttu-waldorfsalaatin kera.