viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Kasvisruokaa korealaisittain ja Alsacen pinot gris’tä

40 / 2019 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Alsace

Arvio

Eksoottisia hedelmiä muistuttava tuoksu on kukkainen ja hunajainen. Siinä on myös kuivattujen hedelmien piirteitä. Puolimakea ja melko runsas maku muistuttaa sekin aromeiltaan eksoottisia hedelmiä ja muita tuoksun lupaamia vivahteita. Viini on helposti lähestyttävä, suutuntumaltaan notkea ja sitrusmainen hedelmähapokkuus tuo siihen tarvittavaa ryhtiä. Jälkivaikutelma on makean mausteinen.

Alkon tuotesivu

Ainekset

1 kukkakaali

1–2 rkl gochujang-tahnaa

2 rkl soijaa

2 rkl hunajaa

1 rkl seesaminsiemenöljyä

ripaus suolaa

*

Lisäksi

1 dl korianteria hienonnettuna

1 dl suolapähkinöitä

2 dl mustikoita

Valmistusohje

1. Huuhtele kukkakaali. Aseta kukkakaali leikkuulaudalle kanta lautaa vasten ja leikkaa viipaleiksi niin, että kukinnot pysyvät kiinni viipaleessa.
2. Sekoita gochujang, soija, hunaja, seesaminsiemenöljy ja suola kulhossa.
3. Aseta kukkakaaliviipaleet halsterin sisälle. Valele kukkakaalit gochujang-marinadilla. Grillaa välillä käännellen ja marinadilla valellen 5–7 minuuttia, kunnes kukkakaali tuntuu pehmeän kypsältä.
4. Nosta kukkakaalit tarjoiluvadille. Valuta päälle loput marinadikastikkeesta. Ripottele päälle hienonnettua korianteria, rouhittuja suolapähkinöitä ja mustikoita.

Vinkki! Voit kypsentää marinadilla valellut kukkakaalipihvit myös 225-asteisessa uunissa noin 10 minuutissa.

Edellisen viikon viinivinkki

7 lajikkeen blendi ja paistettu lohi

Bosman Adama 2016

Valkoviini Coastal Region
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä