Viikon viinivinkki

Suolainen pannukakku ja aromaattinen kupliva

7 / 2025 Antti Rinta-Huumo

Suolaisen pannukakun maut kuljettavat Aasiaan. Tämä pannari on brunssipöydän yllätysvieras ja ihanan helppo herkku koti-iltaan. Sille täydellinen pari on uusiseelantilainen kupliva sauvignon blanc. Rehevän aromaattinen ja terhakka viini täydentää pannukakun yrttisyyttä.

Suolainen pannukakku

Pannukakku

Ainekset:
3 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
½ dl hienonnettua ruohosipulia
1 limetin kuoriraaste
1 rkl seesamiöljyä (tummaa)
½ tl suolaa
ripaus öljyä vuoan voiteluun

Lisäksi:
200 g katkarapuja (pakaste)
1 dl majoneesia
1 limetin mehu
1 pkt (250 g) revittyä tofua (Aasia)
50 g versoja (esim. retiisi)
½ dl hienonnettua ruohosipulia
1 ruukku korianteria tai thaibasilikaa

Valmistusohje:
1. Vatkaa munat ja jauhot maidon sekaan. Lisää ruohosipuli, limetinkuori, öljy ja suola. Anna taikinan tekeytyä jonkin aikaa.
2. Peitä uunivuoka (halkaisija noin 25 cm) leivinpaperilla, öljyä paperi. Kaada taikina vuokaan ja paista pannukakkua 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen kuin lisäät höysteet pinnalle.
3. Sulata katkaravut siivilässä. Mausta majoneesi limettimehulla. Lisää pannarin pinnalle katkaravut, pannulla lämmitetty tai kylmä tofu sekä versot. Viimeistele korianterilla tai thaibasilikalla. Valuta majoneesi raidoiksi pannarin päälle tai tarjoa se erikseen. Voit halutessasi jättää pannukakusta pois katkaravut ja korvata taikinan maidon kasvimaidolla tai vichyllä.

Aiemmat viinivinkit

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.