viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Rustiikkinen burgundinpata ja yrttinen pinot noir

6 / 2025 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Languedoc-Roussillon

Bourgognelainen viinintekijä Juliette Chenu valmistaa vuosittain maukasta burgundinpataa Louis Chenu Pere & Fillesin sadonkorjuun talkooväelle. Teresa Välimäki kokkasi tämän rustiikin maalaiskeittiöiden klassikon Chenun reseptin pohjalta. Lämmittävän pataruoan kaveriksi sopii entisen rugbypelaajan Gérard Bertrandin tuottama yrttinen ja maukkaan marjainen pinot noir.

Burgundinpata

Burgundinpata

Ainekset:
1 200 g patalihaa
200 g savustettua possunkylkeä (tai pekonia)
3 sipulia
4 valkosipulinkynttä
50 g voita
1 rkl vehnäjauhoja
5 dl punaviiniä
5 dl lihalientä
2 tl suolaa
1 bouquet garni eli yrttikimppu (esim. laakerinlehti, rosmariini, timjami ja lehtipersilja, pari kolme oksaa kutakin)
300 g herkkusieniä
mustapippuria

Lisäksi:
keitettyä riisiä tai perunamuusia

Valmistusohje:
1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoan valmistusta.
2. Leikkaa savustettu possunkylki ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa pataliha isoiksi kuutioiksi.
3. Kuumenna voi padassa ja ruskista lihapaloja, savukylkeä, sipulia ja valkosipulia noin 5 minuuttia. Lisää jauhot ja kypsennä vielä 5 minuuttia.
4. Lisää punaviini, lihaliemi, suola ja bouquet garni. Laita kansi päälle ja kypsennä 160-asteisessa uunissa 2 tuntia.
5. Puhdista herkkusienet ja leikkaa ne neljään osaan. Lisää ne pataan ja anna kypsyä vielä tunnin verran. Lihan tulisi kypsyä riivittävän pehmeäksi ja mureaksi.
6. Mausta burgundinpata mustapippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile keitetyn riisin tai perunamuusin kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Espanjalaiset kuplat ja perunatortilla

Freixenet Elyssia Gran Cuvée Cava Brut

Kuohuviini Katalonia
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä