Perunatortilla on espanjalainen maalaisherkku. Alta Alellan viinintekijä Mireia Pujol-Busquets Guillén jakoi meille rakkaan reseptinsä. Tortillan tryffelisyys sekä viinin hedelmäisyys, kermaisuus ja vieno paahteisuus ovat hurmaava yhdistelmä.
Perunatortilla
Ainekset:
1 kg jauhoista perunaa (esim. Rosamunda)
2 pientä keltasipulia
1 dl oliiviöljyä
8 kananmunaa
4 keltuaista
1 rkl suolaa
50 g laadukasta tryffelitahnaa, esim. Poddi Tartufi
Valmistusohje:
1. Kuori ja kuutioi perunat ja sipulit. Kuumenna öljy pannulla. Paista perunoita ja sipuleita öljyssä keskilämmöllä, kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä. Älä ruskista.
2. Riko munat kulhoon. Lisää keltuaiset, suola ja tryffelitahna. Sekoita tasaiseksi massaksi.
3. Kaada munaseos paistinpannulle niin, että perunat ja sipulit peittyvät. Peitä kannella. Kypsennä keskilämmöllä noin 10–15 minuuttia, kunnes massa on jähmettynyt.
4. Käännä tortilla paistinpannun kannen tai ison lautasen avulla, sammuta liesi ja anna tortillan tekeytyä. Valmis perunatortilla on kypsä mutta edelleen mehevä.
5. Tarjoile tortilla lämpimänä tai huoneenlämpöisenä. Syksyllä saat tortillasta upean vierasruoan, kun raastat sen päälle tuoretta tryffeliä.